انواع مختلف پنجره

انواع مختلف پنجره

انواع مختلف پنجره:

در این مقاله سعی داریم به انواع مختلف پنجره در ساختمان ها اشاره داشته باشیم هر چند در زمان گذشته متریال مورد استفاده برای ساخت پنجره محدود بود اما امروزه می‌توان از انواع مختلف پنجره در معماری و ساختمان سازی بهره گرفت. لزوم تعبیه دریچه ایی به نام پنجره در هر مکانی که انسان آن را به عنوان سرپناه برگزید، همواره از ابتدایی ترین نیازهای بشر بوده است. منفذی که ضمن ایجاد ارتباط با محیط بیرونی بتواند از انتقال گرما و سرما به محیط داخلی جلوگیری کند. تاریخچه پنجره در معماری  بسیاری از نقاط جهان این موضوع را بر ما ثابت می کند که انسان با توجه به شرایط مختلف آب و هوایی و دسترسی به منابع طبیعی، از مصالح گوناگونی برای ساخت انواع مختلف پنجره ها استفاده می کرده است که قصد داریم به 4 نمونه از مصالح پرکاربرد اشاره مختصری داشته باشیم.

1. پنجره چوبی:

پنجره چوبی یکی از قدیمی‌ترین یکی از انواع مختلف پنجره ساختمانی می باشد که احتمالاً شنیدن نام آن، یادآور پنجره‌های خانه‌های قدیمی و روستایی در ذهن شما تداعی خواهد کرد. چوب این موهبت الهی از جمله مواد با ارزشی در طبیعت است كه از آن در طول قرون مختلف براي مصارف و مقاصد گوناگون استفاده مي شود. انسان های اوليه طرز شكل دادن به چوب را براي تهيه وسايل مفيد و به كمك ابزارهاي سنگي فرا گرفتند و به مرور توانست با کمک ابزارهای فولادی از آن بهره گرفته و با این روش محصولات چوبي متنوع و بهتري را توليد نمايد. همزمان با اين تحول، محصولات و کالاهای جديدي از چوب در صحنه تجارتي بر مقاصد مختلف ظاهر گرديد. از آنجا كه كار با چوب به كمك ابزارهاي دستي و ماشيني آسان بوده و در گونه هاي متنوعي يافت مي شود، اين ماده يكي از مهمترين و اساسي ترين متریال ها در بین مصالح ساختماني نيز محسوب می شود. تنوع زياد گونه هاي مختلف چوب موجب شده است كه اين ماده در رنگ ها، بافتها، وزن ها و مقاومت هاي گوناگون يافت شود.چوب به‌ عنوان نخستین ماده اولیه ای که بشر برای ساخت درب و پنجره با قابلیت بازشو مورد استفاده قرار داده است و به سبب زیبایی و اصالت منحصر به ‌فرد خود همواره جایگاه خود را در این صنعت حفظ کرده است. از زمان تولید پنجره‌های اولیه تاکنون تکنولوژی فرآوری و کاربرد چوب همیشه در حال رشد بوده است به نحوی که امروزه پنجره های چوبی با تلفیقی از پروفیل های آلومینیومی نیز ساخته و عرضه می شود.

ویژگی ها و معایب پنجره های چوبی:

نکته مهمی که درمورد استفاده از این پنجره‌ها باید به یاد داشته باشید، بحث نگهداری صحیح از آنها می‌باشد. چرا که پروفیل این‌گونه پنجره‌ها نفوذ پذیری بالایی نسبت به بخار آب داشته و از این‌ رو نیاز به نگهداری ویژه‌ای دارند، بنابراین در صورت تمایل به استفاده از این پنجره‌ها نمونه‌ای با کیفیت از آن‌ها را که از چوب مقاوم ساخته و دارای پوشش مناسبی باشد را انتخاب نماید. فرآیند ماشین کاری بسیار مناسب، قابلیت شکل دهی و خمش، مقاومت بسیار مناسب در برابر نیروهای خمشی و پیچشی، مقاوم در برابر ضربه، قابلیت رنگ پذیری و جذب صدا از جمله دیگر دلایلی است که باعث بکارگیری چوب در ساخت درب و پنجره های ساختمانی می شود. آسیب پذیر بودن در برابر حریق و آتش سوزی، احتمال نفوذ حشرات و موریانه، امکان پوسیدگی، قابلیت نفوذ آب در انواع پنجره چوبی، مقاومت پایین در برابر ورود ضربه. عدم درزبندی مناسب، عدم تعبیه نوارهای لاستیکی، هزینه بالای تمام شده در تولید و شکنندگی مقاطع بهم متصل شده از جمله معایب استفاده از پنجره های چوبی میباشد. پس با تمام این توضیحات و تنوع انتخاب، خرید پنجره چوبی گزینه مناسبی در بین سایر پنجره ها نمی باشد.

2. پنجره آهنی:

از دیگر اشکال مختلف پنجره، پنجره های آهنی میباشد. آهن چهارمین عنصر مهم در پوسته زمین شناخته شده و یکی از عوامل و عناصر سازنده هسته بیرونی و درونی زمین می باشد. آهن و آلیاژهای آن از پر مصرف ترین و پر کاربرد ترین فلزات می باشد که نوع خام آن به رنگ خاکستری براق می باشد اما زمانی که در هوا با اکسیژن ترکیب شود اکسید شده و به رنگ قرمز تیره یا قهوه ای روشن نمایان می شود. فلز آهن و آلیاژهای آن به عنوان پر کاربردترین فلز در صنایع و ساختمان سازی محسوب می شود.

ویژگی پنجره های اهنی چیست؟

پروفیل های تولید شده آهنی که عموماً به روش های نورد یا رول فرمینگ تولید می شوند تنوع بسیار بالایی داشته و ضمن برخورداری از سطح قیمتی مناسب، در صورت پوشش دهی، دوام و ماندگاری مناسبی را نیز دارا می باشد. استفاده از پروفیل های آهنی در ساخت انواع درب و پنجره به دلیل استحکام و ایمنی مناسب و همچنین رده قیمتی مقرون به صرفه، در معماری ایران همیشه به عنوان پرکاربرد ترین نوع پنجره ها در سالیان گذشته بوده به طوری که هم اکنون 80 درصد از پنجره های نصب شده در ساختمان های قدیمی در کشور از نوع پنجره های آهنی می باشد. ساخت پنجره با استفاده از پروفیل های آهنی چیزی در حدود 85 سال قدمت دارد و نسل بعدی پنجره های چوبی محسوب می شوند.

مهمترین دلایل عدم استفاده از پنجره های آهنی:

عدم درزبندی مناسب، عدم ایجاد عایق صوتی و حرارتی مناسب، پوسیدگی در برابر رطوبت، وزن بالای سازه ساخته شده، عدم امکان نصب نوارهای لاستیکی جهت عایق بندی از جمله دلایلی است که باعث شده امروزه استفاده از این نوع پنجره ها تقریباً منسوخ گردد. بهبود هرگونه تغییرات در ساختار پنجره های آهنی همانند نصب شیشه دوجداره به هیچ عنوان موثر نبوده و نمیتواند شرایط مناسبی را برای این پنجره ها ایجاد کند از این رو دوجداره کردن پنجره های آهنی به دلیل عدم درزبندی مناسب و ضریب انتقال حرارتی بالای مقاطع فلزی امری هزینه بردار و بی فایده خواهد بود. پیشنهاد میشود برای رسیدن به یک عایق بندی مناسب، پنجره اهنی مورد نظر با یک پنجره دوجداره UPVC تعویض گردد.

3. پنجره های آلومینیومی:

از دیگر انواع محتلف پنجره ها میتوان به پنجره آلومینومی اشاره کرد. آلومینیوم به عنوان یکی از عناصر در طبیعت و در حال حاضر به عنوان فراوان ترین فلز در سطح کره زمین شناخته می شود. ترکیب منحصر به فرد و خواص عالی آلومینیوم باعث شده است این فلز یکی از مهمترین مواد مهندسی و ساخت مصالح به شمار آید. جرم سبک، استحکام بسیار مناسب در برابر نیروهای خمشی و پیچشی، مقاومت بالا در مقابل خوردگی ها شیمایی، قابلیت تولید مقاطع پیچیده و ظریف به روش اکسترود و همچنین ماشین کاری بسیار مناسب، آلومینیوم را تبدیل به یک فلز منحصر ایده آل نموده است.

استفاده از آلومینومی در تولید درب و پنجره:

آلومینیوم به صورت خالص، به دلیل نرمی و استحکام پایین کاربرد چندانی نداشته، اما در صورت استفاده از سایر فلزات و یا آلیاژ کردن به مقادیر مناسب همانند مس، منیزیوم، منگنز، سیلیکون میتواند باعث ابجاد خواص بسیار مناسب در این فلز ارزشمند گردد. آلومینوم جز فلزات سبک بوده و شکل دهی آن عموما به روش هایی همچون ریخته گری یا اکسترود انجام میشود. خواص مکانیکی این فلز باعث شده تقریبا تمای پروفیل های تولیدی برای مقاصد گوناگون به روش اکسترود تولید گردد. پنجره های تولید شده از پروفیل های آلومینیومی به دلیل خواص فیزیکی آلومینیوم در برابر اکسیداسیون یا پوسیدگی از دوام و ماندگاری بیشتری نسبت به پنجره های چوبی و پنجره های آهنی برخوردار هستند. در مقابل با توجه به قیمت بالای فلز آلومینیوم، قیمت تمام شده پنجره های آلومینیومی به مراتب بیشتر از سایر پنجره ها می باشد. پنجره های آلومینیومی نرمال به دلیل ضریب انتقال حرارتی بالای پروفیل ها امروزه کاربرد و طرفدار چندانی نداشته و در حال حاضر استفاده از پنجره های ترمال بریک (Thermal Brake) آلومینیومی تنها گزینه بسیار مناسب در ساخت پنجره های آلومینیومی می­باشد.

پروفیل ترمال بریک چیست؟

در ساخت پروفیل های ترمال بریک، لایه سمت درونی و سمت بیرونی پروفیل که تحت گرما و سرمای محیط هستن با استفاده از یک تیغه عایق از جنس پلی آمید از یکدیگر جدا شده و انتقال حرارت از طریق جداره های پروفیل آلومینیومی به حداقل مقدار ممکن کاهش می یابد. پل های حرارتی مهمترین عامل در انتقال حرارت یک سطح مقطع محسوب میشود که با حذف آن توسط رابط پلی آمید انتقال حرارت در پروفیل های آلومینومی به حداقل کاهش پیدا می­ کند. این ویژگی سبب می شود انتقال حرارت و یا اتلاف حرارت در فصول سرد یا گرم سال از طریق رسانش به حداقل کاهش یابد. سختی و استحکام بسیار مناسب پروفیل پلی آمید هیچ تاثیر منفی بر میزان مقاومت پروفیل آلومینوم ندارد. تیغه پلی آمید در پروفیل های آلومینومی ترمال بریک با روش دوخت یا عبور از غلتک های فلزی در بین لایه های پروفیل های آلومینومی قرار میگیرد.

پروفیل ترمال بریک

ویژگی و معایب پنجره های آلومینیومی :

پنجره های  آلومینیومی به دلیل خواص فیزیکی آلومینیوم در برابر پوسیدگی از دوام و ماندگاری بیشتری نسبت به پنجره های چوبی و پنجره های آهنی برخوردار هستند. دیواره پلی آمید نصب شده در پروفیل های آلومینیومی ترمال بریک مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی و باران های اسیدی دارد. قابلیت ایجاد پروفیل های رنگی با پوشش بسیار مناسب و با استفاده ار روش آنادایز یکی دیگر از ویژگی های پنجره های آلومنیومی ترمال بریک محسوب می شود که متواند باعث تولید پنجره های رنگی نیز شود. علی رغم تمام ویژگی های بسیار مثبت و ارزشمند پنجره های آلومنیومی ترمال بریک، شاید هزینه و قمیت تمام شده بسیار بالای آن تنها عاملی است که باعث می­شود پنجره های ترمال بریک آلومینیومی به عنوان یک کالای لوکس ساختمانی محسوب شده و خاص تعداد محدودی از پروژه های ساختمانی باشد. برای اطلاعات بیشتر در خصوص پنجره های ترمال بریک می توانید به مقاله پنجره ترمال بریک مراجعه نمائید

4. پنجره های دوجداره UPVC:

از دیگر انواع مختلف پنجره در معماری ساختمان ها،میتوان به پنجره دوجداره یو پی وی سی اشاره کرد.استفاده از مواد پلیمری نظیر پی وی سی در حال حاضر به عنوان نوین ترین محصول در ساخت درب و پنجره ها شناخته می شود. پی وی سی در حقیقت نوعی پلاستیک است که از زیر شاخه های محصولات صنعت پتروشمی محسوب میشود. Polyvinyl chloride نام اصلی پی وی سی میباشد که برای اولین بار قرن 19 میلادی کشف گردید. ماده پی وی سی به صورت خالص به دلیل ضعف در خواص فیزیکی و مکانیکی و همچنین دوام و استحکام پایین در برابر ضربه و نور خورشید کاربرد چندانی نداشته و لازم است به منظور بهبود در خواص آن، مواد افزودنی دیگری به آن اضافه گردد. فرمولاسیون و میزان این افزودنی ها مطابق با شرایط آب هوایی و نوع کاربرد محصول نهایی انتخاب میگردد.

تاریخچه پنجره های UPVC:

استفاده از پنجره های دوجداره UPVC به دلایلی همچون ضریب انتقال حرارتی بسیار پایین پروفیل ها، درزبندی بسیار مناسب به دلیل استفاده از نوارهای لاستیکی، تنوع رنگ، قابلیت نصب شیشه های مختلف، عدم نیاز به نگه داری سالیانه و….. باعث شد این ماده جایگزین آهن و آلومینیوم مصرفی در بخش ساخت پنجره های ساختمانی باشد. با گذشت سال ها متخصصین و طراحان پنجره با تست و روش های مختلف، به دنبال ساخت پنجره هایی با قابلیت عایق صدا و حرارت بیشتری بودند، تا اینکه در کشور آلمان متخصصین در سال 1960 با طراحی و ساخت پروفیل یو پی وی سی یکی از اصلی ترین تغییرات را در زمینه پنجره های دوجداره ایجاد کردند. حال نزدیک به 50 سال است که استفاده از ماده UPVC در اروپا رواج یافته است و به جرات میتوان گفت که  یکی از مطمئن ترین و پرمصرف ترین مواد اولیه در ساخت درب و پنجره ساختمان ها استفاده از پروفیل های پلیمیری و یا تولید شده از ماده UPVC می باشد.

  • دلایل استفاده از پروفیل های upvc:

هیچ کدام از نواقص و معایب پنجره های آلومینیومی، آهنی و چوبی در پنجره های یو پی وی سی وجو ندارد. پنجره های یو پی وی سی ضمن برخورداری از ضریب انتقال حرارتی بسیار پایین، دچار پوسیدگی نشده و هنگام آتش سوزی نیز باعث گسترش حریق نمی شوند. در پنجره های یو پی وسی پروفیل های مصرفی با زاویه 45 درجه برش و با اعمال حرارت توام با فشار مناسب و توسط ماشین آلات مخصوص به هم اتصال داده می شوند. این روش اتصال و ادغام دو ماده به یکدیگر، وجود هرگونه شیار یا منفذ را حذف کرده و مانع از نفوذ هرگونه آب یا نشتی به داخل پروفیل یا پنجره می شود. در طراحی پروفیل های upvc شبکه ها یا دیواره هایی در داخل آنها ایجاد میشود که به محفظه یا چمبر معروف هستند. سطح مقطع بیشتر از 85 درصد از پروفیل های ی UPVC تولید داخل از نوع 60 میلیمتر و با چهار محفظه یا اتاقک داخلی می باشد.در بسیاری از شرکت ها نیز پروفیل های با عرض 70 میلیمتر نیز تولید میشود. وجود این اتاقک ها یا محفظه ها نقش مهمی در استقامت، استحکام و عایق بودن پنجره ها دارند. افزایش تعداد دیواره در پروفیل مانع از عبور امواج صوتی به داخل خانه شده و موجب عملکرد بهتر پنجره در برابر آلودگی صوتی و کاهش اتلاف انرژی خواهد شد.علاوه بر آن با قرارگیری پروفیل های تقویت گالوانیزه در داخل پروفیل های upvc  استحکام پروفیل ها برای نیروهای بیشتر تضمین میشود

 

پروفیل های UPVC لمینیت:

قابلیت نصب و الصاق روکش های رنگی از مواد پلیمری بنام لمینیت به عنوان دیگر ویژگی پروفیل های UPVC شناخته میشود. پروفیل های رنگی با روکش پلیمری که به پروفیل های لمینیت معروف هستند طیف رنگی نسبتاً محدودی داشته و معمولا در 5 طیف به رنگهای بلوطی، بلوطی تیره، قهوه ای سوخته، طوسی و مشکی تولید می شوند. فرایند تولید پروفیل لمینیت بدین شکل است که فویل های لمینیت پس از برش به اندازه مورد نیاز توسط مواد چسبنده و با اعمال فشار توسط غلطک ها به روی پروفیل چسبیده می شوند. این عملیات معمولا توسط شرکت های تولید کننده پروفیل انجام میشود. پروفیل های لمنیت می توانند به صورت یک طرف لمینیت (پروفیل داخل لمینیت و پروفیل بیرون لمینیت) و یا به صورت دو طرف لمینیت تولید شوند. میزان چسبندگی برچسب لمینیت به روی پروفیل های به مولفه های زیادی بستگی دارد اما به طور میانگین یک پنجره لیمنیت در یک شرایط آب هوای متعادل برای 7 الی 10 سال از ماندگاری مناسبی برخوردار خواهد بود.

 

  • ویژگی پنجره های دوجداره یو پی وی سی:

جند مورد از ویژگی های مهم پنجره های دوجداره اشاره مختصری شده است:

  1. کاهش هزینه مصرف انرژی سالیانه به دلیل پایین بودن میزان رسانش گرمایی در پروفیل های UPVC.
  2. مقاوم در برابر پوسیدگی و عدم نیاز به نگه داری سالیانه
  3. عدم ورود آلودگی و ریز گردها به دلیل درزبندی مناسب و عایق بندی بالا.
  4. قابلیت ایجاد انواع بازشو در جهات مختلف.
  5. قابلیت بازیافت پروفیل ها و استفاده مجدد در چرخه تولید محصولات پلیمری.
  6. استحکام بالای پروفیل در برابر شرایط مختلف آب و هوایی.
  7. قابلیت نصب شیشه های تک جداره، دوجداره و سه جداره.
  8. مقاوم در برابر نفوذ آب باران.
  9. قابلیت ساخت پنجره های کشویی در دو نوع تک ریل و جفت ریل.
  10. نظافت آسان به دلیل صافی سطح پروفیل های یو پی وی سی.
  11. سهولت در نصب و عدم نیاز به تخریب در تعویض پنجره ها.
  12. قابلیت نصب انواع شیشه های ایمنی نظیر سکوریت یا شیشه لمینیت.
  13. قابلیت ایجاد اشکال مختلف در قالب پنجره های منحنی یا زاویه دار.
  14. قابلیت نصب روکش هایی از جنس لمینیت به روی پروفیل های UPVC.
  • کدام مدل از انواع مختلف پنجره مناسب تر است؟

نواقص مطرح شده در خصوص پنجره های چوبی، آهنی و آلومینیومی (نسل قدیمی) به خصوص در بحث عدم عایق بندی و اتلاف انرژی، انتخاب این نوع پنجره ها را برای همیشه از گردونه رقابت حذف میکند. از این رو امروزه پنجره های آلومینیومی ترمال بریک و پنجره های یو پی وی سی به عنوان تنها گزینه های موجود در انتخاب پنجره های ساختمانی خواهد بود. قیمت مناسب پنجره های دوجداره یو پی وی سی در قیاس با پنجره های ترمال بریک و همچنین عایق بندی بسیار مناسب در برابر حرارت و برودت موجب استقبال بیشتر مردم از نوع پنجره ها شده است. همه ویژگی های مثبت پنجره های دوجداره یو پی وی سی زمانی محقق خواهد شد که دستور العمل های تولید و نصب به خوبی رعایت گردد.لذا در بین انواع مختلف پنجره های اشاره شده در این مقاله، به نظر میرسد پنجره های دوجداره یو پی وی سی از لحاظ قیمت و کارایی مناسب ترنی گزینه باشد.

مشکلات پنجره های دوجداره

مشکلات پنجره های دوجداره

مشکلات پنجره های دوجداره

امروزه پنجرهای دوجداره به عنوان بخش مهم و لاینفک از ساختمان­های نوین محسوب می شوند. پنجره ها در ساختمان ها با ایجاد ارتباط بصری میان محیط داخلی و محیط پیرامون و همچنین ایجاد تهویه در زمان نیاز، نقش مهم و ضروری در سلامت و آسایش افراد دارند. با توجه به افزایش قیمت حامل های انرژی و هزینه چشمگیر در بخش مصرف، ضرورت دارد تمام ویژگی های مطلوب یک پنجره با میزان هدر رفت انرژی نیز مطاقت داشته باشد. به عبارتی دیگر برقراری ارتباط بصری و تهویه مناسب صرفا نکته و ویژگی کلیدی یک پنجره نبوده و در کنار این ویزگی باید میزان هدررفت و انتقال انرژی نیز مد نظر قرار گیرد و درصورتیکه یک پنجره از معیار لازم در کاهش اتلاف انرژی برخوردار نباشد سایر ویژگی های آن نیز مورد توجه قرار نمی گیرد و متعاقبا پنجره دوجداره مورد نظر عملکرد و کارایی مناسب را نخواهد داشت. همه ویژگی پنجره های دوجداره زمانی میسر می شود که یراق آلات و نحوه ساخت و مونتاژ پنجره به درستی انجام شده باشد. گاهی ممکن است ویژگی پنجره های دوجداره به دلیل مشکلات فنی و یا نقص فنی یراق آلات در حد مطلوب نبوده و موجب نارضایتی مصرف کننده نهایی شود که خوشبختانه به دلیل استفاده از یراق آلات استاندارد، رفع تمامی ایرادات در پنجره های دوجداره امکان پذیر می باشد. در این مقاله کوتاه قصد داریم به نحوه رفع مشکلات پنجره های دوجداره اشاره مختصری داشته باشیم. ذکر این نکته ضروری است که معرفی مشکلات پنجره های دوجداره و راه حل آنها صرفا به منظور آشنایی شما بوده و به منزله اینکه بتوانید شخصا نسبت به رفع انها اقدام نمائید نمیباشد.

دستگیره پنجره دوجداره به سختی بسته می شود: یکی از مشکالت پنجره های دوجداره به دستگیره پنجره باز می گردد. گاهی
ممکن است چرخش دستگیره در پنجره های دوجداره به سختی انجام شود. این مشکل میتواند ناشی از رگلاژ نبودن پنجره یا
اسپانیولت پنجره باشد. با رگلاژ پنجره و یا اسپانیولت پنجره تا حد بسیار زیادی مشکل مطرح شده برطرف و دستگیره به سادگی بازو بسته می شود.

  • پنجره دوجداره به سختی باز یا بسته میشود: علت بسته نشدن پنجره دوجداره در بسیاری از موارد به رگلاژ پنجره باز میگردد. در پنجره های دوجداره در صورتی که لنگه بازشو از رگلاژ خارج گردد باعث می شود لنگه بازشو از شکل چهارگوش و حالته اولیه آن خارج شده و پنجره به سختی باز یا بسته شود. معیوب شدن یراق آلات میتواند علت بسته نشدن پنجره های دوجداره نیز باشد. به عنوان مثال شکستگی مغزی اسپانیولت یا همان قفل پنجره دوجداره و یا شکستگی زاماک پنجره از دیگر مواردی است که میتواند منجر به بسته نشدن پنجره دوجداره شود.

  • شکستگی لولای پنجره دوجداره: یکی از مشکلات پنجره های دوجداره شکستگی لولا می باشد. فلز نامرغوب بکار رفته در ساخت لولای پنجره یا تعداد کم لولای بکار رفته در زمان ساخت پنجره سبب می شود لولاها مونتاژ شده به روی پنجره دوجداره دفرمه شده و یا شکسته شوند. تعویض لولای پنجره دوجداره با خرید لولای جدید امکان پذیر میباشد.لولای پنجره دوجداره از جنس فلز ریختگری زاماک بوده و در سایز 75 میلیمتر و در رنگ های مختلف تولید میگردد.

  • نفوذ گرد و خاک و آلودگی از پنجره دوجداره: یکی از ویژگی های مهم پنجره های دوجداره عدم نفوذ گرد و خاک و ذرات معلق میباشد. چنانچه نوارهای درزبندی لاستیکی دفرمه یا پوسیده شوند، پنجره دوجداره مورد نظر کارایی مناسب را نخواهد داشت و این موضوع ممکن است باعث ورود آلودگی یا گرد و خاک به محیط داخلی ساختمان شود. در تمامی پنجره های دوجداره امکان تعویض نوار لاستیکی پنجره با نمونه با کیفیت تر وجود دارد.

  • شکستگی مغزی اسپانیولت یا فغل پنجره دوجداره: اسپانیولت یا قفل پنجره دوجداره مکانیزیم فلزی است که باعث قفل شدن پنجره یا درب میشود. ممکن است مغزی قفل پنجره دوجداره یا همان اسپانیولت به دلیل استهلاک و تداوم باز بسته شدن شکسته شود و این رخداد علت بسته نشدن پنجره دوجداره باشد. اسپانیبولت پنجره دوجداره در سایزهای مختلف متناسب با ابعاد پنجره تقسیم بندی میشود و صرفا لازم است در هنگام خرید به ابعاد آن اشاره کنید. اسپانیوت پنجره دوجداره در انواع اسپانیولت تک حالته، اسپانیولت دوحالته، اسپانیولت کشویی و اسپانیولت درب تولید و عرضه میگردد.

  • شکستگی زاماک اسپانیولت یا کیپ پنجره دوجداره: خروج پنجره از حالت رگلاژ یا استفاده از مواد اولیه نامرغوب در تولید محصول ممکن است باعث شکستگی کیپ یا زبانه پنجره دوجداره شود. کیپ پنجره دوجداره یا زاماک اسپانیولت پنجره قطعه ای فلزی از جنس آلیاژ روی که سبب قفل شدن پنجره دوجداره می شود.

  • شکستگی شیشه دوجداره پنجره: اصابت یک جسم سخت به شیشه یا عدم رگلاژ نامناسب میتواند باعث برزو شکستگی شیشه دوجداره پنجره شود.لازم به ذکر است امکان تعمیر شیشه دوجداره در محل پروژه وجود ندارد و در صورت شکستگی لازم است کل جام شیشه تعویض گردد.

  • مستهلک شدن چرخ ها در پنجره های کشویی: مستهلک شدن چرخ ها در پنجره های کشویی نیز میتواند علت بسته نشدن پنجره های کشویی باشد. تداوم باز و بسته شدن های مکرر سبب میشود چرخ های پنجره های کشویی پس از مدتی مستهلک شده و پنجره کشویی به سختی باز و بسته شود.

  • پوسیدگی نوارهای لاستیکی دور پنجره: تابش اشعه آفتاب و جذب بیشتر گرما به دلیل تیره بودن نوارهای لاستیکی سبب می شود پس از حدود 5 الی 6 سال، نوارهای لاستیکی دور پنجره پوسیده شده و عملکرد مناسبی نداشته باشند. ویژگی مهم پنجره های دوجداره که همان عایق بودن انها میباشد به دلیل تعبیه نوارهای لاستیکی در پنجره های دوجداره میسر شده که در صورت پوسیدگی یا دفرمگی نوار لاستیگی پنجره مورد نظر عایق نبوده و باعث نفوذ آلودگی محیطی و صوتی به داخل خانه می شود.

  • درزبندی مجدد نواحی اطرف پنجره: نواحی اطرف پنجره های دوجداره به وسیله مواد پر کننده نظیر چسب سیلیکون و چسب ماستیک درزبندی میشوند. ممکن است به دلیل بی کفیت بودن چسب های مورد استفاده پس از مدتی این چسب ها از محل خود جدا شده و اطراف پنجره از شرایط عایق خارح شود. از این رو لازم است این نواحی مجددا عایق بندی شود.

  • انحنا و دفرمگی پروفیل لنگه پنجره: در تمامی پروفیل های اصلی ساخت پنجره دوجداره شامل پروفیل قاب، پروفیل لنگه پنجره و پروفیل میانی لازم است به منظور تقویت و استحکام بیشتر از پروفیل تقویت گالوانیزه استفاده شود. در صورت عدم استفاده از پروفیل تقویت با ضخامت و ابعاد استاندارد پس از مدتی پروفیل ها دفرمه شده و پنجره از رگلاژ حارج می شود. در این صورت عدم استفاده از پروفیل تقویت گالوانیزه نیز میتواند علت بسته نشدن پنجره دوجداره باشد.

 

  • شگستگی دستگیره پنجره دوجداره: شکستگی دستگیره پنجره به دلیل بی کفیتی بودن ساخت آن یا متریال نامناسب نیز یکی از مشکلات پنجره های دوجداره میتواند باشد. دستگیره پنجره دوجداره نقش یک اهرم در باز و بسته کردن پنجره را ایفا میکند ولازم است متریال آن از مواد مستحکم و با کیفیت باشد. پس علت بسته نشدن پنجره دوجداره میتواند به نوع دستگیره پنجره مرتبط باشد.
  • رگلاژ نبودن لولا در پنجره های دوحالته: در پنجره های دوحالته امکان رگلاژ پنجره به وسیله لولاها وجود دارد. قابلیت تنظیم لولاها در جهات مختلف سبب میشود رگلاژ پنجره دوجداره دوحالته ساده تر از انواع تک حالته آن باشد.

  • رگلاژ نبودن پیم اسپانیوت یا قفل پنجره دوجداره: تمامی اسپانیولت ها یا همان قفل پنجره های دوجداره دارای زائده ای هستند که وظیفه قفل شدن پنجره را ایفا می کنند. این پیم قابلیت رگلاژ داشته و میتواند میزان عایق بندی پنجره و فشار لنگه پنجره به روی قاب را توسط این پیم های انجام دهید.

برای تعمیر پنجره دوجداره با ما در تماس باشید

 

 

قطعات پنجره دوجداره

قطعات پنجره دوجداره

پنجره های دوجداره یو پی وی سی نسل نسبتا جدیدی از پنجره های ساختمانی هستند که به واسطه ویژگی های متعدد به خصوص در بخش کاهش مصرف انرژی و نفوذ آلودگی صوتی جز بخش لاینفک ساختمان های نوساز بشمار می روند. ویژگی های متعدد و مثبت این پنجره ها باعث جایگزینی این پنجره ها در ساختمان های قدیمی نیز شده به نحوی که با تولید مقاطع مختلف پروفیل، میتوان بدون تخریب نمای داخلی و خارجی ساختمان، نسبت به تعویض پنجره قدیمی اقدام کرد. آنچه کا باعث تغییر این پنجره ها با نمونه های نسل قدیمی شده پروفیل، یراق آلات و قطعات مورد استفاده در ساخت آن میباشد. در این مقاله کوتاه سعی داریم به معرفی قطعات             پنجره های دوجداره مدرن اشاره مختصری داشته باشیم. ذکر این نکته لازم است که اقلام اشاره شده در این مقاله میتواند با اقلام و یراق آلات استفاده شده در پنجره ساختمان یا محل کار شما متفاوت باشد فلذا این بدان معنی نیست که سطح کیفی سایر یراق آلات پایین تر از نمونه های مورد اشاره باشد.

 

  • پروفیل های یو پی وی سی:

    ساختار و چهارچوب اصلی پنجره ها پروفیل ها می باشند. در حقیت پروفیل ها بدنه و استراکچر پنجره ها را تشکیل می دهند و سایر قطعات پنجره های دوجداره شامل یراق آلات و شیشه های چند جداره به روی آنها مونتاژ میشود. از این رو لازم است تا پروفیل های مصرفی در ساخت پنجره ها از استحکام و مقاومت کافی برخوردار باشند. در پنجره های دوجداره یو پی وی سی با توجه به ماهیت فیزیکی و انعطاف پذیری پروفیل ها لازم است از پروفیل های تقویت گالوانیزه به منظور استحکام بخشی در کنار آنها استفاده شود. استفاده از پروفیل تقویت گالوانیزه ضمن افزایش استحکام پنجره ها سبب می شود یراق آلات مونتاژ شده نیز از پایداری و استقامت لازم برخوردار باشند. حال که با کلیات بخش پروفیل های آشنا شدیم به معرفی چند پروفیل پر مصرف در ساخت پنجره ها نیز می پردازیم:

پروفیل های یو پی وی سی

  • پروفیل قاب پنجره لولایی:

    چهارچوب اصلی درب و پنجره های دوجداره یو پی وی سی توسط این پروفیل ساخته می شود. این پروفیل نقش بسیار مهمی در ماندگاری یک پنجره دارد چرا که تمامی فشارها و نیروهای وارد به پنجره عینا به این پروفیل وارد می شود. پروفیل قاب یا فریم توسط پیچ های مخصوص سرمته یا بولتکس به دیوار یا پیش چهارچوب فلزی مونتاژ میشود.

پروفیل قاب پنجره لولایی

  • پروفیل لنگه پنجره:

    بخش متحرک و بازشو پنجره های لولایی توسط این پروفیل ساخته میشود. طراحی شیارهای آن به شکلی است که قابلیت مونتاژ انواع یراق آلات سیستم های بازشو لولایی را دارد. نوع پروفیل تقویت مورد استفاده در این پروفیل بسیار حائز اهمیت است چراکه در صورت استفاده از پروفیل تقویت با ضخامت یا ابعاد غیر استاندارد پنجره مورد نظر با نقص عملکرد و یا خمش پروفیل مواجه خواهد شد.

پروفیل لنگه پنجره

  • پروفیل میانی ثابت:

    تقسیم بندی داخلی در درب و پنجره های دوجداره توسط این پروفیل انجام می شود. یکی دیگر از وظایف این پروفیل استحکام بخشی به پنجره های ساخته شده میباشد. این پروفیل همانند یک تیرک افقی یا عمودی باعث کاهش تنش های خمشی و پیچشی در محصولات ساخته شده می شود.

پروفیل میانی ثابت

  • پروفیل لنگه درب :

    بخش بازشوی دربهای دوجداره یو پی وی سی توسط این پروفیل ساخته می شود. ابعاد بزرگتر درب های ساخته شده نسبت به بازشوی پنجره از یک طرف و همچنین ضریب امنیت آن در مقابل سرقت باعث شده که پروفیل بازشوی پروفیل لنگه درب ابعاد بزرگتری نسبت به پروفیل لنگه پنجره داشته باشد.

پروفیل لنگه درب

  • پروفیل زهوار شیشه:

    ثبات شیشه های تک یا دوجداره در درب و پنجره ها توسط پروفیل زهوار شیشه انجام می شود. تعبیه نوارهای لاستیکی به روی پروفیل های زهوار سبب شده که ضریب نفوذ هرگونه آلودگی و هدر رفت انرژی به کمترین مقدار ممکنه کاهش یاید.

پروفیل زهوار شیشه

  • یراق آلات :

    در تعریف می توان گفت هر نوع مکانیزمی که سبب شود بخشی از پنجره قابلیت باز، بسته و قفل شدن را داشته باشد به عنوان یراق نامگذاری میگردد. در حقیت یراق آلات به عنوان لوازم جانبی پنجره دوجداره نیز شناخته می شوند. آنچه که باعث عایق بندی خوب یک پنجره در برابر آلودگی صوتی میشود با استفاده از یک یراق خوب و استاندارد فراهم می شود از این رو میتوان گفت بیش از نیمی از عملکرد خوب یک پنجره در برابر کاهش آلودگی به نوع یراق مصرفی بستگی دارد. حساسیت انتخاب یراق آلات کمتر از حساسیت پروفیل نبوده و در صورتی عدم اگاهی از نوع یراق مصرفی، پنجره مورد نظر عملکرد وکارایی مناسبی را نخواهد داشت. در این بخش به معرفی چند نوع یراق پر مصرف و کاربردی در ساخت پنجره ها اشاره مختصری خواهیم داشت تا چناچه نیاز به تعمیر پنجره دوجداره داشتید بتوانید به سادگی نسب خرید آن اقدام کنید.

یراق الات

  • اسپانیولت پنجره دوجداره:

    اسپانیولت که در اصلاح عمومی به قفل پنجره دوجداره شناخته می شود مهمترین بخش یک یراق شناخته میشود. قطعه فلزی که ارتفاع و ابعاد آن متناسب با ارتفاع پنجره دوجداره میباشد. اسپانیولت یا قفل پنجره دوجداره در انواع تک حالته، دوحالته، کشویی، قفل دار درب و فلوکس واگنی تولید میشود. برای خرید اسپانیولت تک حالته و یا اسپانیولت کشویی نیاز به اطلاعات خاصی نبوده و صرفا لازم است ابعاد آن ذکر گردد. ابعاد اسپانیولت های تک حالته از سایز 400 میلیمتر شروع و تا 2000 میلمیتر تولید می شود اما برای خرید سایر اسپانیولت ها حتما باید مشخصات فنی و برند آن نیز ذکر گردد. برای خرید اسپانبولت پنجره دوجداره یا خرید قفل پنجره دوجداره میتوانید به بخش محصولات مراجعه نمائید

اسپانیولت پنجره دوجداره

  • دستگیره پنجره:

    نقش یک اهرم جهت باز و بسته شدن پنجره را ایفا میکند. دستگیره پنجره دوجداره میتواند در طرح و رنگ های مختلفی در بازار وجود داشته باشد. تمامی استانداردهای لازم برای خرید دستگیره پنجره دوجداره به شکل واحد و یکسانی بوده و تنها لازم است به نوع شکل و رنگ آن اشاره کنید. در هنگام خرید دستگیره پنجره دوجداره دقت کافی به لحاظ کیفیت محصول را داشته باشید چرا که در صورت عدم کیفیت، دستگیره پنجره بعد از مدتی کوتاه شکسته یا معیوب خواهد شد.

دستگیره پنجره

  • لولای پنجره دوجداره:

    لولا در پنجر های نقش یک مفصل را ایفا می کند. مفصلی که بخش بازشو پنجره به حول آن چرخش کرده با یا بسته میشود. این عملکرد برای یک لولا باید سالیان سال تضمین شود. لولای پنجره دوجداره باید استحکام بالایی داشته باشد چرا اقلام و لوازم جانبی پنجره های دوجداره به خصوص شیشه ها وزن بسیار بالایی دارند و لازم است لولای پنجره مقاومت و استحکام لازم را داشته باشد. برای خرید لولای پنجره دوجداره ابتدا لازم است نوع یراق آلات مشخص گردد. به عنوان مثال لولای پنجره دوجداره در یراق آلات تک حالته و دو حالته کاملا متفاوت می باشند. لولای پنجره دوجداره تک حالته در سه سایز لولای 75 میلیمتری، لولای درب 90 میلیمتری و لولای 100 میلیمتری تولید میشود. در هنگام خرید لولای پنجره دوجداره حتما به کیفیت آن دقت کافی را داشته باشید. جنس بسیاری از لولا پنجره دوجداره از فلز آلیاژی زاماک می باشد که در صورت استفاده از آلیاژهای نامناسب، کیفیت لازمه را نخواهد داشت.

  • زاماک پنجره دوجداره:

    زاماک پنجره دوجداره که به کیپ پنجره دوجداره نیز معروف است وظیفه قفل شدن پنجره را به عهده دارد. قطعه ای فلزی از جنس فلز ریخته گری روی که مقابل اسپانیولت پنجره یا همان قفل پنجره دوجداره بسته میشود. یکی از مشکلات بسیار رایج در ارتباط با زاماک پنجره دوحالته شکستگی آن می باشد. در صورت عدم رگلاژ پنجره یا بی کیفیت بودن زاماک پنجره دوجداره با شکستگی یک یا تمامی آنها مواجه خواهیم بود. زاماک پنجره دوجداره در نوع زاماک آکس 13 میلیمتر و زاماک آکس 9 میلیمتر تولید میگردد. قبل از خرید زاماک پنجره دوجداره ابتدا می بایست علت شکستگی آن مشخص گردد چرا که درصورت عدم رگلاژ پنجره، مجددا شاهد شکستگی آن خواهیم بود. برای سفارش و خرید زاماک پنجره دوجداره می توانید به بخش محصولات مراجعه کنید.

 

زاماک پنجره دوجداره

  • شیشه های چند جداره:

    ارتباط فضای داخلی خانه با محیط پیرامون ما به واسطه حضور شیشه در پنجره ها میسر میشود. جداره ای نور گذر و شفاف که میتواند باعث عبور نور خورشید این موهبت الهی به داخل خانه شده و شادابی و آسایش را فراهم آورد. اما یکی از مشکلات استفاده از شیشه ها در ساختمان ها، اتلاف انرژی میباشد. در صورت استفاده از دو لایه شیشه در کنار به صورت عایق شده تا حدود بسیار زیادی کاهش اتلاف انرژی خواهیم داشت. در صورت عدم استفاده از یک شیشه دوجداره استاندارد، قطعا پنجره دوجداره یو پی وی سی مورد نظر از کارایی لازم برخوردار نخواهد بود. فضای بین دو لایه شیشه یک فاصله هوایی وجود دارد. هرچه هوای محبوس شده بین دو لایه شیشه ضریب هدایت حرارتی کمتری داشته باشد میزان اتلاف انرژی حرارتی در فصول سرد سال نیز کمتر خواهد بود. در حال حاضر گاز آرگون به عنوان پرکاربرد ترین گاز به عنوان جایگزین هوا در شیشه های دو یا سه جداره کاربرد دارد. در شیشه های چند جداره هرچه فاصله هوایی بین دو شیشه بیشتر باشد، ضریب انتقال حرارتی از نحصول نهایی نیز کمتر خواهد بود. به طور کلی تقسیم بندی شیشه های ساختمانی بر اساس جداره مطابق ذیل می باشد:

  • شیشه تک جداره : که شامل پنجره های نسل قدیمی می باشد و در حال حاضر کاربرد چندانی ندارد. اما در اماکنی که لازم است هوشیاری و آگاهی لازم نسبت به محیط پیرامونی خود داشته باشیم میتوانیم از شیشه های تک جداره نیز در پنجره های یو پی وی سی استفاده نمائیم. معدود شرکت های در سبد محصولی خود زهوار شیشه تک جداره را نیز تولید میکنند.

شیشه تک جداره

  • شیشه دوجداره : که بیشتر از 90 در صد پنجره های ساختمانی را شامل می شود. این شیشه به عنوان اقتصادی ترین و مقرون به صرفه ترین نوع شیشه ساختمانی شناخته می شود. ضخامت شیشه دو جداره در پروفیل های مختلف متفاوت بوده ولی از عددی بین 18 میلمیتر شروع تا 24 میلیمتر میتواند متغیر باشد. هرچه فاصله هوایی بین دو شیشه بیشتر باشد ضریب عایق بندی پنجره در مقابل هدررفت انرژی نیز بیشتر خواهد ببود. به زبان ساده تر عایق بندی شیشه دوجداره 24 میلیمتر از شیشه دوجداره 20 میلیمتر بیشتر خواهد بود.
  • شیشه سه جداره: در بعضی از برند پروفیل های تولید داخل امکان تولید پنجره با شیشه سه جداره نیز وجود دارد. در ساخت پنجره با شیشه سه جداره ماهیت پروفیل تغییری نکرده و صرفا با انتخاب پروفیل زهوار شیشه سه جداره امکان ساخت پنجره سه جداره مهیا می شود. شیشه سه جداره تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی صوتی محیط پیرامونی دارد از این رو استفاده از این شیشه در مناطق پر ترافیک و نواحی اطراف اتوبان ها پیشنهاد میشود.
  • نوار های لاستیکی :

    نوارهای لاستیکی پنجره دوجداره که گاها واشر پنجره دوجداره نیز شناخته میشود به دلیل قابلیت انعطاف پذیری و عدم تغییر شکل نقش درزبندی و آببندی پنجره را به عهده دارند. فواصل بین شیشه و پروفیل و همچنین فواصل بین بازشو پنجره توسط نوارهای لاستیکی درزبندی میشوند. نوار لاستیکی پنجره دوجداره در دو نوع EPDM وtpv تولید و عرضه می شود. نوارهای لاستیکی از نوع EPDM به دلیل آنکه از خواص و ویژگی لاستیک طبیعی برخوردار است ماندگاری و دوام بیشتری دارد. از این رو پیشنهاد می شود در هنگام خرید پنجره دوجداره از نوع نوار درزبندی EPDM را انتخاب کنید. ذکر این نکته لازم است که بگوئیم تعویض نوارهای لاستیکی در پنجره های دوجداره امکان پذیر میباشد و در صورت پوسیدگی یا دفرمگی لاستیک پنجره دوجداره خود میتوان با نمونه های جدید جایگزین کرد.

  • پروفیل تقویت گالوانیزه :

    به منظور استحکام بخشی به پنجره ها در مقابل نیروهای وارده و همچنین اطمینان از ایجاد یک تکیه­گاه مناسب و مستحکم جهت نصب پنجره در ساختمان، ملزم به استفاده از پروفیل های تقویت مناسب در ساخت درب و پنجره­های یو پی وی سی هستیم. پروفیل های پلیمری ساخت پنجره به تنهایی توانایی تحمل نیروهای وارده را ندارند و در صورت عدم مقاوم سازی، با گذشت زمان و تحت تاثیر تنش های وارده، درب یا پنجره از حالت اولیه خارج شده و اصطلاحاً دچار دفرمگی خواهد شد. بروز این رخداد در سیستم­های یو پی وی سی که امروزه مورد استفاده واقع می­شوند اجتناب ناپذیر بوده و هیچ ادعا و دلیلی نمی­تواند عدم استفاده از پروفیل تقویت را فرایندی هم­سو با استانداردهای تولید و بیتأثیر در افت کیفیت محصول نهایی قلمداد نماید. در حال حاضر استفاده از ورق گالوانیزه (ورق آهنی پوشش داده شده با فلز روی) از پر مصرف­ترین انواع مواد ساخت پروفیل­های تقویت می­باشد. لازم به ذکر است ابعاد و ضخامت پروفیل تقویت گالوانیزه برای هر برند پروفیلی متفاوت بوده استفاده یکسان از یک نوع پروفیل تقویت برای تمامی پروفیل های یو پی وی سی در راستای کاهش هزینه تولید بوده و مورد تائید نمیباشد.

 

تعمیرپنجره دوجداره توسط تیم امداد پن

 

توری پنجره دوجداره

توری پنجره دوجداره

توری پنجره دوجداره :

یکی از ارکان های مهم هر ساختمانی پنجره ها می باشند. سازه ای از مواد پلیمری و یا آلومینیوم به همراه یراق آلات که به عنوان بخش جدایی ناپذیر و ثابت هر ساختمانی بشمار می روند. یکی از عملکردهای مهم پنجره ها، تبادل و گردش هوا میباشد به به طوری که پنجره ها همانند یک دریچه و منفذ با گردش هوای محیط موجب سالمتی افراد و کاهش بیماریهای تنفسی میشوند. با شروع فصل گرما و به منظور عملکرد بهتر تجهیزات تهویه مطبوع به خصوص کولرهای آبی، تبادل و گردش هوا بیش از هر زمان دیگری نمود پیدا می کند. یکی از معظالت باز بودن پنجره ها ورود حشرات به داخل خانه میباشد که راه حل آن استفاده از توری ها می باشد. در تعریف خالصه باید بگوئیم توری پارچه ای انعطاف پذیر به صورت مشبک که مانع از ورود هرنوع جاندار و حشرات مضر به دخل ساختمان می شود.در این مقاله کوتاه قصد داریم به انواع توری پنجره دوجداره اشاره مختصری داشته باشیم.

انواع توری پنجره دوجداره:

به طور کلی توری پنجره های دوجداره به دو دسته کلی توری ثابت و توری متحرک تقسیم بندی می شوند. توری ثابت همانطور که از نامشان پیداست به عنوان یک سازه ثابت بوده و قابلیت باز یا بسته شدن در مواقع ضروری را ندارد. در این نوع توری ها، پارچه توری به روی یک شاسی فلزی معموال از جنس آلومینوم نصب شده و خود سازه یا شاسی نیز توسط پیچ به روی بخش بیرونی بازشو پنجره متصل می شود. در مقابل توری متحرک با کمک قطعات نصب شده و نوع پارچه قابلیت باز و بسته شدن در مواقع ضرور را دارد. مهمترین فاکتور در انتخاب توری پنجره دوجداره، دوام و کارایی آن میباشد. متریال و اجناس بکار رفته در ساخت توری باید به نحوی باشد که در مقابل تابش نور خورشید و وزش باد مقاومت الزم را داشته باشد.

 

توری پلیسه پنجره دوجداره:

توری پلیسه که با توجه به شکل پارچه توری نامگذاری شده به توری آکاردونی نیز معروف است. در حال حاضر این نوع توری به عنوان پر فروش ترین انواع توری پنجره دوجداره بشمار می رود. پارچه پلیسه یا تاشده توری در یک قاب آلومینومی قرار دارد. به منظور کارایی بهتر و سهولت در باز وبسته شدن منظم، از قرقره و نخ هایی در کنار توری استفاده می شود. شکل تاشده پارچه توری سبب می شود توری پس از بسته شدن فضای کمتری را اشغال کند. توری پلیسه به راحتی و توسط چهار پیچ به پروفیل قاب پنجره دوجداره متصل می شود. یکی از ویژگی های توری پلیسه پنجره دوجداره این است که در مواقع غیر ضرور بسته شده و تابش نور خورشید باعث پوسیدگی و دفرمگی آن نمی شود. همچنین بسته شدن توری باعث کاهش آلودگی توری توسط گرد و خاک و ذرات معلق می شود.

توری پلیسه پنجره دوجداره:

توری مگنت یا توری آهنربایی:

توری مگنتی یا آهنربایی از انواع دیگر توری پنجره دوجداره محسوب میشود. توری مگنتی سازه ای فلزی داردکه پارچه آن از قسمت میانی به دو نیم مساوی تقسیم بندی شده. اتصال دو نیم پارچه به یکدیگر توسط نوارهای انعطاف پذیر مگنتی انجام میشود. خاصیت آهنربایی این نوارهای به اندازه ای است که به راحتی هنگام نیاز از هم جدا می شوند و در زمان نزدیک شدن کامال به هم متصل می شوند. توری مگنتی بیشتر برای مکان هایی مانند بالکن و یا فروشگاه ها مناسب است که تردد افراد به دفعات انجام می شود. توری مگنتی پنجره دوجداره به نسبت توری پلیسه از رده قیمت پایین تری برخوردار است. انواع توری مگنتی در ابعاد مختلف به صورت آماده در بازار و فروشگاه های لوازم ساختمانی موجود می باشد.

توری مگنت یا توری آهنربایی:

توری رولی جمع شونده:

توری رولی جمع شوند در حقیقت همانند یک کرکره عمل می کند. پارچه مشبک در این نوع توری به دور یک میله فلزی قرار دارد. با بازشدن توری، فنر پیچشی داخل میله فلزی جمع شده و نیروی الزم برای برگشت توری فراهم میکند. هنگام باز شدن توری نیروی فنر جمع شده، باعث حلقه پیچ شدن مجدد پارچه توری به دور میله میشود. این نوع توری به دلیل استفاده از فنر پیچشی هم به صورت افقی و هم به صورت عمودی نیز می تواند استفاده شود. توری رولی جمع شونده به توری رولینگ نیز معروف است و الزمه ساخت آن داشتن ابعاد عرض و ارتفاع پنجره می باشد.

توری ریلی :

توری ریلی همانند توری ثابت بوده با این تفاوت که سازه ساخته شده میتواند در بستر یک ریل تعبیه شده در کنار پنجره به طرفین حرکت داشته باشد. چرخ های تعبیه شده در زیر سازه همانند یک واگن میتواند باعث سهولت در باز و یا بسته شدن توری شود. توری ریلی در پنجره های آلومینومی کاربرد دارد.

توری رولی جمع شونده:

در توری لوالیی سازه ساخته شده توسط لوالی مخصوص قابلیت چرخش را دارد. در توری لوال

یی و یا توری ریلی میتوان از پارچه توری فلزی گالوانیزه نیز استفاده کرد. این توری صرفاً به صورت افقی نصب و از معایب آن فضای مورد نیاز جهت باز و بسته شدن می باشد.

 

 

توری ریلی یو پی وی سی :

در بعضی از انواع پروفیل های یو پی وی سی، به دلیل طراحی خاص پروفیل قاب پنجره امکان ساخت توری از پروفیل های یو پی وی سی نیز وجود دارد. بستر و ریل طراحی شده به روی قاب پنجره قابلیت باز وبسته شدن توری را فراهم میکند.

هزینه خرید توری پنجره دوجداره چقدر است؟

هزینه توری پنجره دوجداره به دو مقوله ابعاد توری مورد نیاز و موقعیت مکانی محل نص

توری لوالیی

 

ب توری بستگی دارد. از آنجایی که توری پلیسه پنجره دوجداره بیشترین کاربرد را دارد، در اینجا به هزینه خرید توری پلیسه اشاره مختصری می کنیم. واحد قیمت گذاری توری پلیسه پنجره دوجداره بر اساس متر مربع انجام می شود. ابعاد عرض و ارتفاع پنجره اندازه گیری و در قیمت واحد توری وارد می شود. در صورت نیاز به نصب توری پلیسه پنجره دوجداره توسط تولید کننده، مبلغی جدا نیز به فاکتور فروش اضافه می شود. اگر چه پبشنهاد ما این است که نصب توری پنجره حتما توسط شخص فروشنده یا افراد مجرب انجام گیرد تا عملکرد و کارایی آن برای شما تضمین شود. قیمت توری پلیسه پنجره دوجداره برای سال 1400 به طور تقریبی بین 000.400.2 ریال 000.800.2 برای هر متر مربع می باشد. الزم به ذکر است قیمت توری پلیسه برای ابعاد زیر
یک متر مربع، همان یک متر مربع محاسبه میشود. هزینه نصب توری پلیسه پنجره نیز بر اساس بعد مسافت سنجیده میشود. برای شهر تهران هزینه نصب توری پنجره دوجداره به طور میانگین بین 000.500.1 ریال الی 000.000.2 ریال میباشد. هزینه های مطرح شده بر اساس قیمت سال 1400 محاسبه شده است و در صورت خرید توری به تعداد بیشتر هزینه نصب توری نیز متعادل تر خواهد شد.

 

هزینه خرید توری پنجره دوجداره چقدر است

روش اندازه گیری توری پنجره دوجداره:

ساخت توری مطابق با مشخصات ابعادی پنجره تاثیر بسزایی در کارایی و عملکرد آن خواهد داشت. چنانچه توری مورد نظر کوچکتر از ابعاد استاندارد ساخته شود یاعث می شود حشرات از فواصل بین پروفیل و توری پنجره به داخل نفوذ نمایند. روش اندازه گیری توری پنجره دوجداره بسیار ساده و آسان بوده و نیاز به ابزار خاص و دانش تخصصی ندارد. برای اندازه گیری توری پنجره دوجداره )عرض پنجره( فاصله بین نوار الستیکی سمت چپ و راست قسمت بازشو را اندازه گیری کنید و در برگه ای یاداشت کنید. همین کار را برای ارتفاع پنجره نیز انجام دهید. به اندازه های یاداشت شده برای عرض و ارتفاع 70 میلیمتر یا 7 سانتی متر اضافه کنید. به عنوان مثال در تصویر زیر اندازه قرائت شده 41 سانت یا 410 میلیمتر می باشد. برای اندازه عرض توری باید عدد 70 میلیمتر را اضافه کنیم که میشود 480 میلیمتر یا 48 سانتی متر. با اطمینان می
توانید اندازه های بدست آمده را به عنوان اندازه ساخت توری پنجره به کارگاه ساخت ارائه دهید.

روش اندازه گیری توری پنجره دوجداره

اصول نگه داری توری پنجره دوجداره:

دوام و عمر توری پنجره های دوجداره بیش از هر مولفه ای به نحوه نگه داری آن بستگی دارد. رعایت موارد ذیل میتواند باعث ماندگاری بیشتر توری پنجره منزل یا محل کار شما شود:
1 -از توری پنجره دوجداره صرفا در مواقع لزوم استفاده نمائید. در مواقع بسته بودن پنجره یا مسافرت سعی کنید توری را بسته نگه
دارید. این کار به پاکیزگی و تمیزی توری شما کمک شایانی میکند.
2 -هرگز از آب پر فشار جهت شستشو و نظافت توری استفاده نکنید. این امر باعث آسیب جدی به پارچه و نخ توری خواهد شد.
3 -در فصول پر بارش و سرد حتی المقدور سعی کنید توری را از پنجره جدا کنید.
4 -باز و بسته شدن توری را به مالیمت انجام دهید تا باعث پارگی نخ نگه دارنده نشود.
5 -هرگز از ضربه و یا تکان های شدید به منظور نظافت توری استفاده نکتید.

اصول نگه داری توری پنجره دوجداره

روش نظافت توری پنجره دوجداره:

شاید شما هم از آن دسته از افرادی باشید که نظافت اسباب و لوازم محیط خانه و پیرامون آن از اهمیت زیادی برخوردار باشد از جمله پنجره و متعلقات آن شامل توری پنجره. با انجام چند ترفند و روش ساده می توانید به سادگی توری نصب شده به روی پنجره خانه یا محل کار خود را تمیز کنید. الزم است بدانید نظافت و شستشوی توری مطابق با روش های ذکر شده نه تنها باعث خرابی توری شما نشده بلکه باعث افزایش عمر و دوام آن خواهد شد. اولین روش پیشنهادی ما استفاده از یک جاروی شارژی یا جاروبرقی می باشد. بیشتر آلودگی توری پنجره های دوجداره شامل گرد و خاک و ذرات آلودگی می باشد. میتوانید توسط نیروی مکنده جاروبرقی در حالت کند یا مالیم و با استفاده از برس مویی نرم نسبت به پاکسازی ذرات خاک اقدام نمائید. حتما دقت کنید درجه تنظیم جاروبرقی به روی دور آهسته یا مالیم باشد تا باعث پارگی پارچه توری نشود.. میتوانید از نیروی دمنده جاروبرقی )فشار بیرونی هوا( جهت قسمت هایی که امکان دسترسی وجود ندارد نیز استفاده کنید. این عمل را هم در حالت باز و هم در حالته بسته بودن توری انجام دهید تا تمامی ذرات از قسمت های مختلف زدوده شوند. استفاده از بخارشوی نیز میتواند کامال توری پنجره را تمیز کند. بخارشوی میتواند توری پنجره را نیز ضدعفونی کند که یک مزیت مهم محسوب میشود. هرگز از آب به روش پاشش یا غوطه ور کردن توری در آب جهن نظافت توری استفاده نکنید.

روش نظافت توری پنجره دوجداره

تبدیل پنجره تک حالته به دوحالته

تبدیل پنجره تک حالته به دوحالته

تبدیل پنجره تک حالته به دوحالته

امروزه پنجره های دوجداره به دلیل دارا بودن  ویژگی های متنوع و عایق بندی بسیار مناسب جز بخش لاینفک و جدایی ناپذیر ساختمان ها بشمار میرود. ویژگی های این بخش از مصالح نوین ساختمانی زمانی عملکرد مناسبی خواهد داشت که از یراق آلات متناسب با مقطع پروفیل درب و پنجره استفاده گردد. همانطور که می دانیم یراق آلات در پنجره های دوجداره نقش اساسی در عایق بندی پنجره را ایفا می کنند. یراق آلات در پنجره ها همانند یک بازوی تکیه گاهی عمل کرده و موجب باز و بسته شدن پنجره می شوند. در هنگام بسته شدن نیز با اعمال فشار مناسب به پروفیل لنگه پنجره موجب آبندی کامل پنجره در برابر انواع آلودگی می شود که  در واقع این موضوع مهمترین عملکرد یک یراق محسوب میشود. در حقیقت باز و یا بسته شدن لنگه درب یا پنجره در الویت بعدی طراحی قرار دارد و در مقابل میزان ضریب عایق و نحوه اعمال فشار در اولویت اول طراحی یک یراق قرار دارد. اما آیا همه یراق آلات پنجره دوجداره به یک میزان باعث کاهش نفوذ آلودگی می شوند؟ در جواب باید بگوئیم خیر و همه یراق آلات به یک میزان ندارند. پروفیل های یو پی وی سی مختص ساخت درب و پنجره دوجداره به دلیل طراحی خاص قابلیت نصب یراق آلات مختلفی را دارند و شما میتوانید متناسب با بودجه، نوع کاربری و آلودگی صوتی منطقه محل نصب نسبت به سفارش آنها اقدام نمائید. از انواع یراق آلات پر مصرف در پنجره های دوجداره یراق آلات تک حالته و یراق آلات دوحالته میباشند. قبل از توضیح نحوه تبدیل یراق پنجره تک حالته دوحالته لازم است آشنایی مختصری در این خصوص داشته باشیم.

تبدیل پنجره تک حالته به دوحالته

یراق آلات تک حالته :

یراق آلات تک حالته در پنجره های دوجداره از اقتصادی ترین و ابتدایی ترین یراق آلات پنجره های دوجداره محسوب میشود. نوع لولای های بکار رفته و تعداد کم اقلام مصرفی باعث میشود هزینه یراق آلات تک حالته به نسب سایر مکانیزم ها از قیمت پایین تری برخوردار باشد. در یراق آلات تک حالته، پنجره ها صرفاً در یک جهت قابلیت باز و یا بسته شدن را دارند و لازم است فضای مورد نیاز جهت حرکت لنگه در فضای داخلی در نظر گرفته شود. از معایب یراق آلات تک حالته عدم رگلاژ و مقاومت کم لولاهای بکار رفته میباشد. بسیاری از لولاهای بکار رفته در پنجره های تک حالته پس از مدتی دچار شکستگی و یا دفرمگی می شوند.

یراق آالت تک حالته

یراق آلات دوحالته:

همانطور که از نامش پیداست قابلیت باز شدن در دو جهت را دارد. در یک جهت همانند پنجره های تک حالته قابلیت حرکت چرخشی را دارد و در حالت دوم قابلیت باز شدن از بالا با زوایه 30 درجه را نیز دارد. حالت دوم میتواند در مواقعی که نیاز به باز شدن کامل پنجره نباشد و یا به منظور تبادل هوایی باشد می تواند کاملا کاربردی باشد. یکی دیگر از ویژگی های یراق آلات دوحالته ضریب عایق بندی و امنیت بالای آن است. با توجه به اینکه در یراق آلات دوحالته محیط پیرامونی لنگه پنجره کاملا توسط اسپانیولت ها احاطه شده ضریب نفوذ آلودگی کاهش یافته و پنجره کارایی بهتری را خواهد داشت. اگر چه هزینه یک یراق دوحالته 100 الی 150 درصد بیشتر از یک یراق تک حالته میباشد اما در مقابل باعث عملکرد بهتر پنجره دوجداره منزل یا محل کار شما خواهد شد. یک یراق دو حالته به دلیل طراحی ویژه می تواند تا 150 کیلو گرم وزن بازشو را تحمل کند از این رو تحمل وزن یراق آلات دوحالته بسیار بیشتر از انواع تک حالته می باشد. یکی دیگر از ویژگی های یراق آلات دوحالته قابلیت رگلاژ پذیری آنها میباشد به نحوی که میتوان لنگه بازشو را سه جهت مختلف تنظیم و رگلاژ کرد.

آیا امکان تبدیل یراق پنجره تک حالته به دوحالته وجود دارد

آیا امکان تبدیل یراق پنجره تک حالته به دوحالته وجود دارد؟

در جواب باید بگوئیم بله با انجام بعضی اقدامات اصلاحی و خرید یک ست یراق دوحالته متناسب با عرض و ارتفاع بازشو، امکان تبدیل یراق تک حالته به دوحالته وجود دارد. برای این منظور ابتدا عرض و ارتفاع قسمت بازشو اندازه گیری و متناسب با این ابعاد یراق دوحالته مورد نظر خریداری می شود. بازشو پنجره از محل خود جدا و یراق دوحالته به روی پنجره مونتاژ میشود. این عملیات ممکن است برای یک پنجره حدود یک ساعت زمان بر باشد. تمامی عملیات مونتاژ یراق آلات در محل پروژه انجام میشود و نیازی به خروج پنجره از محل پروژه وجود ندارد. قابل ذکر است جز دستگیره پنجره هیچ یک از یراق آلات تک حالته قابلیت استفاده در یراق آلات دوحالته را ندارد. یراق دوحالته در برند و کیفیت های مختلفی وجود دارد. برند های آکادو، جی یو، وینکهاوس و روتو جز بهترین یراق آلات دوحالته موجود در بازار میباشد.

هزینه تبدیل یراق تک حالته به دوحالته در پنجره های دوجداره چقدر است؟

هزینه تبدیل یراق تک حالته به دوحالته در پنجره های دوجداره چقدر است؟

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم هزینه خرید یراق دوحالته بر اساس ابعاد قسمت بازشو تعیین میگردد. هرچه ابعاد عرض و ارتفاع پنجره بیشتر شود بالطبع سایز اسپانیولت های مصرفی نیز بزرگتر خواهد بود از این قبل از هر اقدامی لازم است ابعاد قسمت بازشو به طور دقسق اندازه گیری شود.. در ابعاد متوسط و یه طور تقریبی هزینه تبدیل یراق تک حالته به دوحالته مطابق شرایط ذیل خواهد بود.

  • هزینه خرید یراق دوحالته بین 2.500.000 ریال الی 4.000.000 ریال جهت برند های سطح متوسط
  • هزینه مونتاژ یراق دوحالته بین 3.000.000 ریال الی 4.000.000 ریال
  • هزینه ایاب ذهاب که در شهر تهران بدون هزینه و در نواحی اطراف متناسب با منطقه پروژه

از این رو هزینه تبدیل یراق تک حالته به دو حالته بین 5.500.000 ریال الی 8.000.000 ریال برای یراق آلات ترک و برای یراق آلات دوحالته آلمانی بین 7.000.000 ریال الی 10.000.000 ریال خواهد بود. برای پروژه های بیشتر از 5 عدد پنجره هزینه تمام شده شامل تخفیف ویژه نیز خواهد بود.

زمان تقریبی مورد نیاز جهت تبدیل یراق تک حالته به دوحالته؟

مراجعه برای این موضوع شامل دو مرحله خواهد بود:

  • مراجعه اول جهت اندازه گیری و صدور پیش فاکتور که می تواند به صورت غیر حضوری نیز انجام گیرد
  • مراحله دوم جهت مونتاژ یراق آلات که به طور میانگین بین یک الی دو ساعت زمان بر خواهد بود.

برای تعمیر پنجره دوجداره با امدادپن در ارتباط باشید

تعمیر دستگیره پنجره دوجداره

تعمیر دستگیره پنجره دوجداره

تعمیر دستگیره پنجره دوجداره

در این مقاله کوتاه قصد داریم در خصوص تعمیر دستگیره پنجره های دوجداره مطالبی را عنوان کنیم. همه ما میدانیم لنگه یک پنجره توسط دستگیره باز، بسته و قفل می شود. در واقع دستگیره نقش یک اهرم و بازوی حرکتی را ایفا می کند از این رو لازم است جنس و متریال تشکیل دهنده آن جدای از موضوع ظرافت و زیبایی تا حدودی مستحکم و مقاوم نیز باشد. در پنجره های دوجداره مدرن نیز حرکت مغزی اسپانیولت توسط دستگیره و به واسطه نیروی دست انجام می شود. چنانچه اجزای تشکیل دهنده یک دستگیره از مقاومت و استحکام کافی برخوردار نباشد تداوم باز بسته شدن پنجره در طی مدت بهره برداری موجب شکسته شدن یا آسیب آن خواهد شد. اما با تمام مطالب عنوان شده آیا دستگیره در پنجره ها قابلیت تعمیر شدن را دارند. در جواب باید بگوئیم خیر و تعمیر دستگیره پنجره دوجداره امکان پذیر نیست و در صورت بروز آسیب باید با یک نمونه جدید تعویض گردد. دستگیره در پنجره ها ممکن است به شکل ها و رنگ های مختلفی وجود داشته باشد. در یک پنجره کشویی ممکن است از دستگیره همسطح یا پنهان مطابق شکل زیر استفاده شده باشد. مزیت این دستگیره این است که پس از قرارگیری در حالت قفل کاملا با سطح پروفیل پنجره کشویی مماس می شود.

در بیشتر پنجره های لولایی از دستگیره های مطابق شکل زیر استفاده می شود. ابعاد و مشخصات فنی دستگیره پنجره های دوجداره کاملا مشابه هم بوده و برای خرید لازم است فقط به نوع رنگ بندی آن اشاره کنید. طیف رنگ بندی شامل سفید، قهوه ای، طوسی، برنز، طلایی و نقره ای میباشد. گاهی اختلاف بین رنگ دستگیره پنجره و رنگ پروفیل پنجره میتواند رخ و زیبایی پنجره خانه شما را دوچندان کند. از این رو میتوانید از یک دستگیره با رنگ متمایز استفاده کنید.

تعمیر دستگیره پنجره

در هنگام خرید دقت کنید جنس تشکیل دهنده اهرم یا قسمت استوانه ای دستگیره از آلومینیوم باشد تا استحکام لازم به منظور اعمال نیرو هنگام بسته شدن را داشته باشد. مونتاژ دستگیره جدید به روی پنجره فرآیند پیچیده ای نبوده و به راحتی می توانید این پروسه را بدون نیاز به ابزار خاص یا دانش فنی انجام دهید. مراحل تعویض دستگیره پنجره در تصویر زیر گنجانده شده است. می توانید به سادگی این کار را انجام دهید.

  • ابتدا دستگیره پنجره را در حالت افقی یا باز قرار می دهیم.
  • کاور پلاستیکی بیضی شکل را توسط دست کمی به سمت خود کشیده و در جهتی دلخواه بچرخانید. مراقب باشد کاور نیاز به نیروی چندانی جهت جدا شدن ندارد.
  • هردو پیچ قرار گرفته ریز کاور را باز کرده و از نشیمنگاه خود خارج کنید.
  • حال دستگیره را به عقب کشیده و از پنجره جدا کنید.
  • نمونه جدید را جایگزین کنید. دقت کنید موقعیت دستگیره نسبت به پایه آن در حالت باز باشد. میتوانید پایه را با دستی گرفته و با دست دیگر اهرم را بچرخانید.
  • هردو پیچ را مجددا بسته و در حدی نه چندان زیاد سفت کنید.
  • کاور و یا روپوش دستگیره را بچرخانید تا در محل خود قرار گیرد.

 

دقت کنید موقعیت دستگیره پس از قفل شدن باید به صورت کاملا عمودی باشد. چنانچه قرارگیری دستگیره پنجره به صورت عمودی با فشار و اعمال نیروی بیشتری انجام شود، پنجره دوجداره مورد نظرحتما نیاز به رگلاژ دارد.

تعمیر دستگیره پنجره دوجداره

علت بسته نشدن پنجره دوجداره

پنجره های دوجداره به دلیل ویژگی های مثبت و بسیار مناسب از مصالح نوین و ثابت ساخت و سازهای امروزی بشمار می روند.  ضریب عایق بندی حرارتی مناسب، عایق بندی در برابر نفوذ آلودگی صوتی، عدم نیاز به نگه داری و … از جمله ویژگی های پنجره های دوجداره محسوب می شود. اما این نکته را همیشه بخاطر داشته باشیم که نقات قوت این پنجره ها زمانی کارآمد خواهد بود که عملکرد پنجره به طور صحیح انجام گیرد و نواقص فنی در پنجره مشاهده نگردد. عدم رگلاژ و افتادگی بازشو از شایع ترین ایراداتی است که می تواند در یک پنجره دوجداره ظاهر شود. شاید شما هم از معدود افرادی باشین که پنجره خانه یا محل کار شما با همین مشکل مواجه شده و به سختی باز و یا بسته می شود. در این مقاله کوتاه سعی داریم علت بسته نشدن پنجره های دوجداره را به طور مختصر بیان کنیم.

هرگاه متوجه شدید پنجره دوجداره خانه شما هنگام باز یا بسته شدن به مانعی برخورد می کند و به سختی باز یا بسته میشود، بدانید پنجره یا درب مورد نظر نیاز به رگلاژ را دارد .در این صورت یکی از عوامل زیر میتواند علل بروز چنین رخدادی باشد:

تعمیر پنجره

  • شکستگی لولای پنجره دوجداره : یراق آلات پنجره های دوجداره بعد از مدتی کارکرد دچار فرسودگی می شوند. شکستگی لولای پنجره دوجداره به علت بی کیفیت بودن می تواند یکی از عواملی باشد که مانع از باز و بسته شدن پنجره شود. در واقع لولاها در درب و پنجره ها نقش مفصل را ایفا کرده به طوری که تمام وزن قسمت بازشو پنجره به لولاها وارد میگردد. در این صورت لازم است لولا ها را یک به یک مورد بررسی قرار دهید. هرگونه دفرمگی، خروج پیم و یا شکستگی می تواند باعث بروز یک سانحه یا اتفاق ناگوار گردد. در پنجره های دوجداره معمولا از لولای 75 میلیمتری و در درب ها معمولا از لولای 90 یا 100 میلیمتری استفاده میگردد. جنس و ساختار تشکیل دهنده لولاها نیز از فلز آلیاژی زاماک میباشد.
  • خروج لنگه پنجره از حالت رگلاژ : رگلاژ نبودن نیز میتواند علت بسته نشدن پنجره دوجداره باشد. در این صورت لازم است پنجره توسط یک تکنسین فنی درب و پنجره رگلاژ شود. رگلاژ پنجره دوجداره توسط فیلرهای شیشه یک موضوع کاملا تخصصی محسوب میشود که در صورت اجرا توسط افراد کم تجربه میتواند منجر به شکسته شدن شیشه دوجداره گردد.
  • رگلاژ یراق آلات پنجره: در صورتی که لولای مورد استفاده در ساخت پنجره از نوع دوحالته یا قابل تنظیم باشد میتوانید افتادگی لنگه را تا حدودی توسط پیچ های تعبیه شده جبران نمائید. طراحی این لولاها به نحوی است که تاحدود 8 میلیمتر امکان جابه جایی لنگه به طرفین وجود دارد.
  • رگلاژ زاماک یا کیپ پنجره: زائده هایی که مقابل بازشو پنجره و به روی قاب پنجره مونتاژ میشوند به کیپ یا زاماک پنجره معروف هستند. ممکن است برخرود کیپ پنجره با سیلندرهای استوانه ای اسپانیولت علت بسته نشدن پنجره دوجداره باشد. این مورد را نیز کنترل کرده و در صورت نیاز میتوانید زاماک یا کیپ پنجره را جابه جا کنید.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید و آموزنده باشد.

تعمیر پنجره دوجداره کرج

تعمیر پنجره کرج

استان البرز یا کرج یکی از کلان شهرهای بزرگ کشور محسوب میشود . وسعت و آب هوای مطلوب سبب شده حجم قابل توجهی از ساخت سازهای پروژه های انبوه یا شهرک های مسکونی کشور در این استان انجام گیرد.  متاسفانه در بسیاری از این پروژه ها مصالح بکار رفته و یا طریقه استفاده و نصب آنها از کیفیت لازم برخوردار نبوده و در همان سالهای ابتدای بامشکلات عدیده ای روبرو میشوند. پنجره های دوجداره از جمله مصالح نوین در ساختمان های میباشد که از این موضوع مستثنی نبوده و چه بسا موارد نصب شده جدید نیز عملکرد و کارایی لازمه را ندارند. این نکته را به خاط داشته باشید که با انجام بعضی از اقدامات میتوانیم شاهد بهبود کارایی پنجره های دوجداره باشیم به شرطی که انجام این اقدامات توسط افراد مجرب انجام گیرد. تعمیر پنجره دوجداره کرج یا استان البرز و هزینه های مرتبط با آن در وهله اول به موقعیت فیزیکی پروژه بستگی دارد. هزینه تعمیر و انجام خدمات متناسب با موقعیت پروژه و مسافت آن با شهر تهران برآورد و به مشتریان اعلام میگردد. در صورتی که حجم ایرادات بالا و شامل حال پروژه های مسکونی انبوه باشد در این صورت هزینه رگلاژ و تعمیر پنجره در کرج یا همان استان البرز به طور چشمگیری کاهش خواهد یافت

تعمیر پنجره تهران

رگلاژ پنجره دوجداره تک حالته :

رگلاژ پنجره دوجداره تک حالته :

رگلاژ پنجره دوجداره تک حالته :

همه ما می دانیم پنجره ها از عناصر جدایی ناپذیر در ساختمان ها می باشند. ابعاد پنجره ها در ساختمان های امروزی به مراتب بزرگتر و پیچیده تر از پنجره های نسل قدیمی می باشد و لازم است مشکلات و ایرادات به وجود آمده در این پنجره ها توسط افراد متخصص انجام گیرد. همانطور که در مقالات قبلی اشاره کردیم پنجره ها خارج از متریال پروفیل های یو پی وی سی استفاده شده در ساخت پنجره، به لحاظ تنوع بازشو به پنجره های تک حالته، پنجره های دوحالته، پنجره های فلوکس واگنی و پنجره های کشویی تقسیم بندی می شوند که در این بین پنجره های تک حالته به دلیل اکونومی و اقتصادی بودن، از پرمصرف ترین پنجره های ساختمانی بشمار می رود. در این مقاله کوتاه سعی داریم به نحوه رگلاژ انواع پنجره های اشاره مختصری داشته باشیم.

رگلاژ پنجره دوجداره تک حالته

قبل از آنکه به تشریح مسائل پیرامون این موضوع بپردازیم لازم است اشاره کنیم که بطور کلی تمام پنجره های نصب شده در پروژه ها ساختمانی به دلایلی متعددی نیاز به رگلاژ مجدد برای سالیانی پس از نصب پنجره را دارند . البته این به معنی بی کیفیت بودن ساخت یا ماهیت ضعیف این نوع از پنجره های نبوده بلکه به نوعی یک سرویس دوره ای برای این نوع از کالای ساختمانی محسوب می شود. رگلاژ مجدد قطعاً باعث بهبود عملکرد و کارایی پنجره مورد نظر خواهد شد به شرط آنکه این موضوع توسط افراد مجرب انجام گیرد. پنجره های تک حالته یا تک جهت بازشو نیز از این قضیه مستثنی نبوده و لازم است در صورت کارکرد نامناسب، مجددا رگلاژ شوند. شرایط رگلاژ پنجره های تک حالته کمی سخت از سایر پنجره ها می باشد چرا که نوع لولای استفاده شده در این پنجره ها قابلیت رگلاژ را ندارد. ذکر این نکته ضروری است که رگلاژ پنجره های تک حالته بیشتر به رگلاژ شیشه دوجداره مربوط می شود که میبایست توسط افراد متخصص انجام گیرد.

رگلاژ پنجره دوجداره تک حالته

رگلاژ پنجره دوجداره دوحالته:

پنجره های دو حالته نوع دیگری از انواع پنجره های یو پی وی سی دوجداره می باشد. تنوع بازشو در این پنجره ها علت نامگذاری این نوع از یراق آلات می باشد به نحوی که مکانیزم یا یراق آلات نصب شده در این پنجره ها قابلیت بازشو از دو جهت را دارد. قابل ذکر است مونتاژ یراق دوحالته به روی تمامی سیستم های درب و پنجره های یو پی وی سی امکان پذیر میباشد و از این نظر هیچ محدودیتی وجود ندارد. در یراق آلات دوحالته، تمام اجزای نصب شده به خصوص لولاها قابلیت تنظیم و رگلاژ را دارد از این رو روند رگلاژ در این نوع از پنجره ها بسیار ساده و آسان تر از پنجره های تک حالته خواهد بود. رگلاژ یراق دوحالته در چهار جهت مختلف قابلیت اجرایی دارد از این رو ضریب عایق در این پنجره ها به مراتب بهتر از پنجره های تک حالته می باشد. اگرچه رگلاژ پنجره های دوحالته بسیار ساده تر از سایر پنجره ها می باشد اما لازم است قبل از هر نوع اقدامی این موضوع را با یک فرد متخصص مطرح نمائید چرا که ممکن است اقدامات غیر اصولی شما منجره به شکل گیری مشکلات جدید و فزاینده شود. کما اینکه رگلاژ یراق آلات دوحالته پنجره مستلزم داشتن ابزارآلات خاصی می باشد که بتوان هر یک از لولاها در مکان مشخصی تنظیم کرد.

 

هزینه رگلاژ پنجره دوحالته:

در یراق آلات دوحالته با توجه به مقاومت خوب اجزای یراق، بسیاری از قطعات از عمر مفید و کارایی بسیار بالای برخوردار هستند و کمتر به سرویس یا رگلاژ خاصی نیاز پیدا می کنند. به طور کلی هزینه های تعمیرات پنجره یا هزینه رگلاژ پنجره به عوامل مختلفی بستگی دارد. در هزینه رگلاژ یک پنجره دوحالته ممکن است کلیه خدمات اجرایی صرفا منتهی به رگلاژ و بدون استفاده از یراق آلات باشد در این صورت هزینه بر اساس موقعیت جغرافیایی و زمان انجام کار محاسبه گردد. اما در صورتی که خدمات به همراه رگلاژ و تعویض قطعات یا یراق آلات معیوب باشد هزینه ها فراتر رفته و ممکن است روند انجام کار با چندین مراجعه کارشناس فنی انجام گیرد. اما مطابق پروژه های انجام گرفته توسط این مجموعه در بسیاری از مراجعات صورت گرفته هزینه رگلاژ پنجره دوحالته صرفاً بر اساس اقدمات اصلاحی و بدون نیاز بع یراق آلات یدکی انجام گرفته است. در هزینه های خدماتی با توجه به صرف زمان کمتر هزینه های تمام شده نیز متعادل تر خواهد بود.

 

رگلاژ پنجره دوجداره تک حالته

 

 

قیمت تعمیر پنجره دوجداره

همه ما می دانیم برآورد هزینه های مربوط به انجام خدمات در منازل یا محل کار ممکن است با کمی تلورانس و نوسان باشد. شاید یکی از دلایل این موضوع عدم اطلاع و دانش فنی فرد درخواست کننده خدمات باشد. ممکن است در ذهن خریدار تصور شود که قطعه معیوب قابلیت تعمیر را دارد اما پس مراجعه کارشناس فنی مشخص می شود که نه تنها قابلیت تعمیر نداشته بلکه کل مکانیزم یا یراق پنجره مستلزم تعویض با یک ست جدید می باشد. در تعیین قیمت تعمیر پنجره دوجداره نیز مادامی که ایرادات موجود مشخص و بررسی نشود روند برآورد هزینه تعمیر پنجره نیز به آسانی میسر نخواهد بود. همچنین ممکن است در تعمیر پنجره دوجداره، شیشه پنجره مورد نظر نیاز به ساخت مجدد را داشته باشد که در این صورت هزینه حمل به محل پروژه و هزینه حمل در طبقات نیز به هزینه های ساخت و نصب اضافه خواهد شد. در بعضی موارد لازم است جهت عایق بندی مجدد پنجره، کلیه شیشه های نصب شده در پنجره دمونتاژ و مجددا نصب گردد که در این خصوص نیز هزینه ها بر اساس تعداد و ابعاد شیشه موجود در درب یا پنجره محاسبه خواهد شد.

رگلاژ پنجره دوجداره تک حالته

 

رگلاژ پنجره دوجداره کشویی :

در طبقه بندی پنجره های ساختمانی بر اساس نوع بازشو، پنجره های کشویی از انواع دیگر این تقسیم بندی می باشد. در این پنجره های کشویی حرکت لنگه بر خلاف پنجره های لولایی چرخشی نبوده و در یک مسیر مستقیم به طرفین انجام می شود. اگرچه لنگر خمشی در این نوع پنجره ها وجود ندارد اما ممکن است به دلیل استهلاک چرخ های کشویی و یا استهلاک اسپانبولت کشویی، نیاز به رگلاژ پنجره کشویی خانه یا محل کار خود داشته باشیم. رگلاژ پنجره های دوجداره کشویی مطابق تجربیات این مجموعه بیشتر شامل حال چرخ های کشویی می شود که در اثر کارکرد و تداوم باز و بسته شدن نیاز به تعویض را دارند. سایر تعمیرات پنجره های کشویی می تواند شامل تعویض اسپانیولت کشویی، تعویض ریل آلومینیومی پنجره و تعویض دستگیره پنجره نیز باشد. بسیاری از پنجره های کشویی ساخته شده از ابعاد بسیار بزرگتری برخوردار هستند گاهی لازم است انجام خدمات مربوط به تعمیر و رگلاژ توسط افراد بیشتری نفر انجام گیرد که در این صورت هزینه انجام خدمات بیشتر خواهد بود.

رگلاژ پنجره دوجداره تک حالته

 

 

 

تعویض لولای پنجره دوجداره:

لولا در درب و پنجره ها نقش بازو و پاشنه حرکتی بخش متحرک را ایفا می کند. در پنجره های دوجداره نیز لولا وظیفه تحمل بارهای وارده از سمت لنگه پنجره را به عهده دارد. گاهی به دلایلی همچون استفاده کم از لولا در ساخت پنجره یا بی کیفیت بودن متریال لولاها، این قطعه اصلی و مهم در پنجره استقامت و کارایی خود را از دست داده ونیاز به تعویض داشته باشد. چه بسا ممکن است لولای شکسته شده پنجره باعث سقوط لنگه به روی افراد نیز شود که در این صورت صدمات جانی دور از انتظار نخواهد بود. فرایند تعویض لولای پنجره دو جداره مستلزم داشتن ابزار و دانش فنی مرتبط است و انجام آن توسط افراد عادی و بدون ابزارآلات امکان پذیر نخواهد بود. آسیب یا شکستگی لولای پنجره معمولا در پنجره یا درب های تک حالته اتفاق می افتد. چنانچه در درب و یا پنجره های محل زندگی یا کار خود با مشکل شکستگی لولای پنجره مواجه شدید پیشنهاد می کنیم رروند تعویض لولای پنجره را در اسرع وقت و برای تمامی لولاها انجام دهید تا نیاز به خدمات مجدد برای پنجره مورد نظر به حداقل کاهش یابد. هزینه تعویض لولای پنجره دوجداره به عواملی همچون ابعاد پنجره، تعداد لولاهای مورد نیاز و موقعیت پروژه بستگی دارد. لولای پنجره تک حالته در سه سایز 90،75 و 100 میلیمتری وجود دارد. توسط یک خط کش یا متر به سادگی میتوانین ارتفاع لولای بکار رفته در پنجره محل زندگی خود را اندازه گیری کنید. چنانچه مشخص شود شکستگی لولا به خاطر وزن بالای بازشو باشد لازم است از یک یا دو لولای مازاد وبیشتر در درب یا پنجره مورد نظر استفاده گردد.

رگلاژ پنجره دوجداره تک حالته

صداگیری پنجره دوجداره:

یکی از ویژگی های پنجره های دوجداره کاهش میزان آلودگی صوتی محیط بیرونی ساختمان می باشد. در پنجره های دوجداره به دلیل استفاده از شیشه دوجداره و همچنین پروفیل های دارای نوار درزبندی، شدت نفوذ آلودگی صوتی کاهش پیدا کرده و موجب ایجاد محیطی آرام و دلنشین در منزل یا محیط کار ما می شود. اما تمام این مسائل در شرایطی امکان پذیر است که مراحل تولید و نصب پنجره به درستی و مطابق استاندارد انجام گرفته باشد. گاهی ممکن است به دلیل فرسودگی نوارهای درزبندی درزبندی و یا استفاده از چسب های بی کیفیت، عایق بندی پنجره در مقابل آلودگی صوتی به درستی انجام نشود. لازم است بدانید که نوارهای درزبندی نصب شده به روی پروفیل های درب و پنجره قابلیت تعویض با نمونه جدید را دارند. از این رو امکان بازگشت عملکرد پنجره به روزهای اولیه پس از نصب به سادگی وجود دارد. گاهی نیز ممکن است فرایند صداگیری پنجره دوجداره لازمه درزبندی اطرف پنجره باشد. منافذی که بین پنجره و دیوار وجود دارد علی رغم کوچک بودن مستعد عبور فرکانس های صوتی به داخل خانه هستند. منافذی که ممکن است به دلیل ارتفاع محل نصب پنجره به سختی در معرض دید مستقیم باشند. در این صورت لازم است هر دو سمت داخلی و بیرونی پنجره توسط مواد پرکننده و چسب سیلیکون مجددا درزبندی شود. موضوعی که ممکن است برای هرنوع پنجره ای برای سالیانی پس از نصب اتفاق بیافتد. به طور خلاصه صداگیری پنجره دوحالته به شرط تخیص صحیح محل نفوذ صدا برای تمامی پنجره ها امکان پذیر خواهد بود.

بخار شیشه دوجداره پنجره:

کاهش آلودگی صوتی و کاهش اتلاف انرژی دو ویژگی مهم پنجره های دوجداره محسوب می شود که اثر بخشی این موضوع به یمن استفاده از شیشه های دوجداره می باشد. روند تولید شیشه های دوجداره بدین گونه است که دولایه شیشه با فاصله معینی از یکدیگر قرار میگیرند. پس از تزریق گاز آرگون و مواد جاذب طوبت، سرتاسر محیط پیرامونی شیشه به وسیله مواد پرکننده کاملا درزگیری می شود تا رطوبت هوای محیط به داخل شیشه نفوذ نکند. گاهی به دلایلی همچون ترک شیشه یا آسیب مواد درزبندی، مواد جاذب رطوبت موجود در داخل شیشه خاصیت خود را از دست داده و شیشه دوجداره در فصول زمستان بخار زده می شود. در حقیقت بخار محیط به داخل شیشه نفوذ کرده و به دلیل هوای سرد جداره شیشه، این بخار بحالت میعان یا تقطیر تبدیل شده و به شکل قطرات ریز آب ظاهر می شود. سوالی که اینجا مطرح است این است که آیا بخار شیشه دوجداره قابل برطرف است؟ در جواب باید گفت خیر. شیشه دوجداره قابلیت تعمیر یا اصلاح نداشته و لازم است برای درب یا پنجره مورد نظر یک جام شیشه دوجداره تولید شده به روش صنعتی مجددا خریداری شود.

 

 

 

 

 

 

تعمیر قفل پنجره دو جداره

تعمیر قفل پنجره دو جداره

انواع دستگیره پنجره دو جداره

یکی از ویژگی های پنجره­ های دوجداره یو پی وی سی (UPVC) سهولت باز و بسته شدن آنها است. مکانیزم های موجود (یراق آلات) در سیستم های پنجره های دوجداره به منظور قفل شدن به نحوی طراحی شده است که ضمن ایجاد یک تکیه گاه مستحکم به منظور ایمنی، به سادگی نیز باز و بسته می شوند. یکی از اجزای یراق آلات درب و پنجره دو جداره دستگیره ها است که نقش یک اهرم حرکت اسپانیولت پنجره را به عهده دارد.

شکل های مختلفی از دستگیره پنجره های یو پی وی سی  وجود دارند که با توجه به طراحی و جنس بکار رفته در ساخت آن، از کیفیت های متفاوتی نیز برخوردار هستند. مهم است که متریال بکار رفته در ساخت دستگیره ها از چه نوعی باشد چرا که تمام نیروی مورد نیاز به منظور بسته شدن پنجره ابتدا به دستگیره وارد می شود و در صورت عدم انتخاب متریال مناسب، پس از مدتی شاهد شکسته شدن دستگیره پنجره یا از کار افتادگی آن خواهیم شد. در دستگیره ها لازم است اهرم یا نشیمنگاه دست از یک ساختار مستحکم نظیر آلومینیوم ساخته شود تا ضمن برخورداری از قابلیت رنگ شدن مقاومت لازم به منظور باز و بسته شدن شدن را دارا باشد.

دستگیره در پنجره ها یکی از اجزایی است که به لحاظ تنوع رنگ می تواند تاثیر بسزایی در زیبایی بخشی به پنجره ها داشته باشد. دستگیره های پنجره دوجداره اغلب در رنگ های سفید، قهوه ای تیره، طوسی، برنز و طلایی موجود هستند. جدای از مطالب مطرح شده دستگیره می تواند اشکال مختلفی نیز داشته باشند که در شکل زیر یک نوع دستگیره پر مصرف را مشاهده می کنید این نوع دستگیره ها می توانند به روی تمامی پنجره های نرمال داخل بازشو تک حالته یا دوحالته مونتاژ شوند. نکته قابل توجه این است که دستگیره ها قابلیت تعمیر نداشته و در صورت معیوب شدن می بایست یک دستگیره خریداری و تعویض گردد. اگر دستگیره پنجره خانه یا محل کار شما به مشکل خورده باشد می توانید با مشاهده فیلم تعویض دستگیره پنجره در بخش مقالات به سادگی نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

دستگیره پنهانی

دستگیره هم سطح

دستگیره هم سطح یا پنهان

یکی دیگر از انواع دستگیره ها در پنجره های دوجداره، دستگیره هم سطح یا پنهان بوده که نامگذاری آن هم به علت سطح شدن دستگیره با سطح پروفیل لنگه پنجره است. یکی از ویژگی های شاخص این نوع دستگیره این است که پس از بسته شدن با سطح پروفیل مماس شده و مانعی برای باز و بسته شدن پرده های کرکره ای ایجاد نمیکند. نکته قابل توجه این است که نشیمنگاه این دستگیره است در زمان تولید پنجره در کارگاه ایجاد شود تا قابلیت مونتاژ را داشته باشد. از این رو امکان مونتاژ این دستگیره در سایر پنجره ها با دستگیره های معمولی وجود ندارد. دستگیره های هم سطح یا پنهان نیز در رنگ های مختلفی همچون سفید،  قهوه ای و طوسی نیز موجود است.

دستگیره اهرم بلند یا فلوکس واگنی

یکی دیگر از انوع دستگیره ها دستگیره های اهرم بلند یا فلوکس واگنی می باشد که به دلیل داشتن اهرم بلند تر مناسب پنجره های دوجداره با یراق فلوکس واگنی می باشد. اهرم بلندتر این نوع از دستگیره ها سبب می شود پنجره با ابعاد بزرگ به سادگی باز و بسته شوند.

دستگیره های اهرم بلند

دستگیره اهرم بلند

قفل ایمنی پنجره دو جداره

گاهی لازم است سطح ایمنی پنجره های یو پی وی سی (upvc) در مکانهایی همچون مهد کودک ها، مدرسه ها، محیط های آموزشی خردسالان، بیمارستان ها و … به ایجاد تمهیداتی افزایش یابد لازم است که باز شدن پنجره صرفا توسط مسئول بخش انجام یا پنجره به میزان کم به منظور تبادل گردش و تهویه هوا باز شود. یکی از انواع قفل ایمنی پنجره میتوان به دستگیره های کلید خور پنجره اشاره کرد که با توجه به تعبیه کلید امکان باز شدن صرفا با داشتن کلید مربوطه انجام می شود. از انواع دیگر قفل ایمنی می توان به ثابت کننده پلاستیکی اشاره کرد که معمولا آن را در یک ارتفاع بالاتر از دستگیره نصب کرده تا به راحتی باز نشود.

قفل پنجره دوجداره

قفل شدن درب دو جداره

قفل شدن درب دو جداره

امروزه در کنار پنجره های دوجداره یو پی وی سی (upvc) از درب های ساخته شده از پروفیل های یو پی وی سی نیز استفاده چشم گیری می شود. از درب های دوجداره اغلب به عنوان درب تراس یا درب های سرویس های بهداشتی استفاده می شود. با توجه به اهمیت  امنیت در درب ها به منظور جلوگیری از ورود سارقین از طریق تراس منازل لازم است ضریب امنیت در آنها از مقدار بالاتری برخوردار باشد تا امکان ورود به سادگی میسر نباشد. قفل شدن درب های یو پی وی سی توسط اسپانیولت قفل دار سوئیچی قفل درب انجام می شود. در این سیستم با حرکت دستگیره سمت بالا و چرخش کلید درب کاملا قفل شده و فقط با چرخش مجدد کلید به سمت بالعکس و حرکت دستگیره به سمت پایین درب باز خواهد شد. اسپانیولت قفل دار سوئیچی در ابعاد 160-180 و 200 سانتیمتر تولید و متناسب با ابعاد ارتفاع درب نصب میشود. فاصله بین مرکز دستگیره و مرکز دایره محل نصب سوئیچی نیز یکی دیگر از مشخصه های فنی اسپانیولت قفل دار می باشد که لازم است در هنگام خرید به این موضوع نیز دقت شود.

آموزش تعمیر قفل درب دو جداره

قبل از آنکه به تشریح این موضوع بپردازیم لازم است است بدانید که عموما هیچ یک از یراق آلات بکار رفته در درب یا پنجره های دوجداره قابلیت تعمیر نداشته ولی لازم است قبل از اقدام به خرید یراق اطمینان حاصل کنیم که کدامیک از قطعات بکار رفته معیوب و نیاز به خرید دارد تا پروسه نصب و جایگزینی قطعه با کمترین هزینه و صرف زمان کمتر انجام گیرد. اسپانیولت قفل درب از جمله قطعاتی است که ممکن است به علت هایی همچون کیفیت پایین قطعات یا فرسودگی قطعات نیاز به تعویض داشته باشد.

از آنجایی که مکانیزم یا همان اسپانیولت قفل درب در کنار سایر یراق آلات همچون مغزی سوئیچی و دستگیره استفاده میگردد ممکن است عیب یا عیوب پیش آماده از این یراق آلات نیز باشد لذا در صورت مشاهده عملکرد ناقص در سیستم قفل درب موارد ذیل به دقت بررسی گردد:

  • اطمینان حاصل کنید که مغزی سوئیچی نصب شده سالم و عملکرد صحیحی دارد. مغزی یا سوئیچی را از محل خود خارج و آن را تست کنید.
تعمیر اسپانیولت قفل درب

اسپانیولت قفل درب

  • اطمینان حاصل کنید دستگیره معیوب نبوده و عملکرد صحیحی دارد. لازم است دستگیره مونتاژ و مورد بازبینی قرار گیرد.
مغزی قفل سوئیچی

مغزی قفل

  • اطمینان حاصل کنید که بین قطعات متحرک اسپانیولت جسمی نفوذ نکرده باشد و مانعی برای حرکت اسپانیولت وجود ندارد.
قطعات اسپانیولت

قطعات اسپانیولت

  • لازم است رگلاژ درب کاملا مورد بازبینی قرار گیرد. عدم رگلاژ یا افتادگی لنگه درب نیز میتواند یکی از عوامل در این موضوع باشد
مکمل قفل اسپانولت

قفل اسپانولت

  • مکمل قفل اسپانولت نیز لازم است بازدید و مورد بررسی قرار گیرد ممکن است ایرادات متوجه این قطعه باشد.
تعمیر مکمل قفل اسپانولت

مکمل قفل اسپانولت

همانطور که توضیح دادیم بررسی علت ایراد به وجود امده در سیستم درب های یو پی وی سی یک موضوع کاملا تخصصی میباشد که لازم است بررسی موضوع توسط افراد مجرب و آموزش دیده انجام گیرد. لذا هرگونه دستکاری و تعمیر و یا حتی خرید یراق آلات بدون بررسی تخصصی ویا بازدید ممکن است یاعث انجام هزینه بیشتر در تعمیر درب منزل یا محل کار شما شود.

قیمت یراق آلات درب یو پی وی سی دو جداره

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در درب یو پی وی سی محیط خانه یا محل کار خود نقصی پیش آمده باشد که عملکرد درب را مختل کند عموماً نوع یراق آلات بکار رفته در درب های یو پی وی سی نسبت به پنجره های دوجداره مکانیزم پیچیده تری دارند که موجب می شود در درب های دوجداره یو پی وی سی شاهد نواقص بیشتری نسبت به پنجره ها باشیم قیبل از بررسی موضوع میزان هزینه لازم برای تعمیر یراق درب دوجداره لازم است بدانیم عیب یا عیوب پیش آمده از کدام قطعه یا یراق می باشد تا دقیقا قطعه معیوب تعویض گردد. ما سعی میکینم هزینه تقریبی مورد نیاز برای هریک از سرویس های مورد نیاز را در این مقاله درج کنیم اما مجددا تاکید میکنیم که تا بررسی دقیق موضوع برآورد هزینه دقیق نیز امکان پذیر نخواهد بود.

  • اجرت رگلاژ درب تراس بدون استفاده از یراق آلات به طور میانگین 1.500.000 هزار تا 2.000.000 ریال
  • اجرت تعویض کامل اسپانیولت قفل درب 3.500.000 ریال الی 4.500.000 ربال با توجه به نوع یراق مورد نیاز.
  • اجرت تعویض سایر یراق آلات شامل دستگیره بارل و …. به طور میانگین بین 2.000.000 ریال الی 3.500.000 ریال.
  • هزینه تعویض شیشه دوجداره با توجه به ابعاد محل پروزه و طبقه ساختمان انجام میشود.
معرفی یراق آلات پنجره های دوجداره یو پی وی سی

معرفی یراق آلات پنجره های دوجداره یو پی وی سی

یراق آلات پنجره یو پی وی سی

به طور کلی به مکانیزم هایی که باعث باز و بسته شدن یک درب و یا چرخش بخش متحرک درب و پنجره ها حول یک محور شود با عنوان یراق یا یراق آلات پنجره های دوجداره شناخته می شوند. این نوع از یراق آلاتت عموما قطعاتی فلزی، پلاستیکی و یا تلفیقی از پلاستیک و فلز هستند که در کنار هم به سهولت در باز و بسته شدن آن کمک می کنند. حال این محصول می تواند کابینت آشپزخانه شما باشد یا درب و پنجره های ساختمان منزل و یا حتی درب پارکینگ یا  درب ورودی آپارتمان. ساده ترین مکانیزم یراق، لولاها و دستگیره ها هستند که به شکل­های گوناگون و متنوعی در زندگی ما وجود دارند. در درب و پنجره های یو پی وی سی نیز یراق آلات به شکل بسیار کامل و مستحکمی وجود دارد. همانطور که می دانیم یکی از مهمترین ویژگی های پنجره های دوجداره یو پی وی سی عایق بندی مناسب آنهاست که یکی از عوامل تاثیر گذار در میزان عایق بندی و امنیت این نوع از پنجره ها استفاده از یراق پیشرفته و خاص آنها است. در این مقاله سعی داریم به معرفی اجمالی یراق آلات کاربردی در پنجره دوجداره یو پی وی سی و همچنین قطعات یا اجزای تشکیل دهنده بپردازیم. همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که یک پنجره دو جداره یو پی وی سی حداقل برای مدت 10 سال برای شما باید کارایی داشته باشد از این رو انتخاب نوع یراق آلات مصرفی می تواند برای این 10 سال و آسایش شما بسیار حائز اهمیت باشد.

یراق آلات پنجره یو پی وی سی تک حالته:

ابتدایی ترین و ساده ترین یراق قابل مونتاژ به روی پنجره های یو پی وی سی دوجداره، یراق آلات تک حالته یا یراق TURN می باشد. کلمه  TURN به معنای چرخش یا حرکت محوری بوده که با توجه به اینکه این نوع یراق صرفاً به روی یک محور عمودی و یا بعضا افقی (با توجه به طرح پنجره) قابل چرخش است، نامگذاری شده است. در یراق آلات تک حالته پنجره های یو پی وی سی، بخش متحرک پنجره یا همان لنگه پنجره روی یک محور که لولا نام دارد قابلیت چرخش دارد. اجزا و قطعات ساده تر  در این نوع از یراق آلات سبب شده که یراق پنجره یو پی وی سی تک حالته به عنوان ارزان ترین و یا اقتصادی ترین نوع یراق در پنجره های دوجداره یو پی وی سی شناخته شود به طوری که مطابق بررسی های بعمل آمده بیشتر از 80 درصد پنجره های دوجداره یو پی وی سی ساخته شده با سیستم لولایی در کشور ما از نوع یراق آلات تک حالته می باشد. حال که به معرفی اجمالی این نوع از یراق پرداختیم شما را با قطعات و یراق آلات مصرفی در این بخش نیز آشنا میکنیم تا چنانچه مشکلاتی در پنجره های تک حالته منزل یا محل کار خود دارین ، بتوانید با اصطلاحات آن برای خرید یا سفارش آشنایی داشته باشید. اگرچه موضوع تعمیر و رگلاژ پنجره های دوجداره یو پی وی سی یک امر کاملا تخصصی هست اما تعویض برخی از قطعات نیاز به دانش فنی خاصی نداشته و به سادگی می توانید آن را انجام دهید. رویکرد امدادپن همیشه سعی در رفع ایرادات و اشکالات با کمترین هزینه میباشد از این رو بسیاری از مشکلات پنجره های یو پی وی سی با مشاوره رایگان با کارشناسان فنی ما قابل حل خواهد بود.

یراق آلات پنجره

یراق آلات پنجره یو پی وی سی

  • اسپانیولت ها

مهمترین بخش یک یراق تک حالته اسپانیولت یا مکانیزم ارتفاع میباشد. قطعه فلزی و تسمه ای شکل که در داخل شیار لنگه پنجره قرار گرفته و توسط پیچ های سرسوزنی مونتاژ شده است. عموماً اسپانیولت های تک حالته دارای استاندارد مشخصی در طراحی هستند و طبقه بندی آنها صرفا توسط اندازه ارتفاع اسپانیولت و بر حسب میلمیتر می باشد. ابعاد اسپانیولت های تک حالته از کوچکترین سایز 400 میلیمتر شروع شده و با اختلاف 200 میلیمتر نسبت به سایز دیگری به عدد 2200 میلیمتر ختم می شود. در انتخاب یک اسپانیولت تک حالته باید دقت شود که اسپانیولت قسمت اعظم ارتفاع لنگه پنجره را شامل شود در صورت بزرگ بودن ابعاد و عدم مونتاژ یک اسپانیولت صرفا از اندازه قبلی با 200 میلمیتر اختلاف استفاده شود. به عنوان مثال برای پنجره ای که ارتفاع لنگه آن 1500 میلمیتر میباشد حتما باید از اسپانیولت 1400 استفاده گردد. استفاده از سایز های کوچکتر باعث افت ضریب عایق در قسمت لنگه پنجره خواهد شد. در حقیقت اسپانیولت ها در یراق آلات پنجره تک حالته سبب قفل شدن یک پنجره می شوند. هرچه ارتفاع یک اسپانیولت بیشتر باشد تعداد پیم یا زائده های قفل شونده نیز بیشتر خواهد بود تا پنجره در برابر وزش باد از استحکام و مقاومت بیشتر برخوردار باشد. تعداد این پیم ها متناسب با ارتفاع یراق تعیین می شوند اما به طور کلی تعداد این پیم ها مطابق شرایط ذیل خواهد بود.

  • اسپانیولت های تک حالته از ارتفاع 400 الی 1000 میلیمتر دارای 2 پیم قفل شونده.
  • اسپانیولت های تک حالته از ارتفاع 1200 الی 1600 میلیمتر دارای 3 پیم قفل شونده.
  • اسپانیولت های تک حالته از ارتفاع 1800 الی 2200 میلیمتر دارای 4 پیم قفل شونده.

 برند و ابعاد ارتفاعی هر اسپانیولت معمولا به روی آن حک می شود. در صورت اطمینان از معیوب بودن اسپانیولت پنجره منزل یا محل کار خود صرفا به ابعاد آن دقت کنید چرا که استفاده از برند های معتبر دیگر نیز قابل مونتاژ بوده و مشکلی از لحاظ عایق بودن برای پنجره شما ایجاد نمی کند. اسپانیولت ها در پنجره­های تک حالته نیاز به نگه داری خاصی ندارند ولی لازم هست هر یکسال یکبار شیارها و قطعات متحرک آن توسط روغن های نیمه جامد مانند گریس، چربکاری شوند تا به مرور باعث سایش و کاهش عمر آنها نشود. نوع پوشش ایجاد شده به روی تمامی یراق آلات درب و پنجره دوجداره یو پی وی سی بسیار حائز اهمیت است. در اسپانیولت پنجره های تک حالته نیز مهم است پوشش آنادایز و یا آبکاری ایجاد شده تا چند هزار ساعت در برابر املاح شیمیایی و باران های اسیدی مقاوم است. کسب گواهینامه های معتبر به خصوص گواهینامه رال کشور آلمان میتواند دال بر با کیفیت بودن اسپانیولت ها و نتایج مثبت آزمون ها باشد.

اسپانیولت تک حالته

اسپانیولت ارتفاع تک حالته

  • دستگیره ها

 به طور کلی دستگیره ها هم به نوعی یک واسطه به منظور جابه جایی لنگه درب یا پنجره هستند و هم اهرم حرکت مکانیزم یراق آلات می باشند. ذکر این نکته لازم است که دستگیره پنجره تک حالته با سیستم دوحالته تفاوتی نداشته و صرفا ذکر دستگیره پنجره سفید یا رنگی در هنگام خرید لازم است ولی لازم است بدانید کیفیت محصولات موجود در بازار بسیار متنوع  می باشند از این رو لازم است در هنگام خرید به برند و یا کشور تولید کننده دستگیره دقت بیشتری شود. برای آشنایی با نحوه مونتاژ یا دمونتاژ دستگیره پنجره خانه خود می توانید به فیلم آموزشی در بخش مقالات همین سایت مراجعه کنید. عملکرد یک دستگیره پنجره در سیستم تک حالته به نحوی است که در صورت قرار گیری دستگیره به صورت افقی پنجره باز و در صورت قرار گیری در حالت عمودی پنجره قفل خواهد بود. عدم قرار گیری دستگیره پنجره در حالت عمودی پس از قفل شدن می تواند ناشی از عدم رگلاژ پنجره باشد.

دستگیره پنجره دو جداره

دستگیره پنجره دو جداره

  • لولاها:

در تمامی درب و پنجرها، لولاها نقش محور تکیه گاهی جهت چرخش را ایفا می­کنند که قسمت متحرک پنجره یا درب به حول آن چرخش می­ کند. در پنجره های یو پی وی سی دوجداره، لولا ها فلزی و یا ترکیبی از پلاستیک و فلز می ­باشند که به منظور زیبایی، پوششی از رنگ سفید، قهوه ای یا طوسی به روی آن ایجاد می­ شود. ابعاد لولا در پنجره های تک حالته معمولا 75 میلیمتر می ­باشد اما گاهی از تولید کنندگان در بعضی از پنجره های با ابعاد بزرگ از لولای 90 یا 100 میلمیتر نیز استفاده می کنند. آنچه در مسائل کیفی مربوط به لولای پنجره تک حالته بسیار حائز اهمیت است نوع آلیاژ بکار رفته در تولید آن است که در صورت بی کیفیت بودن باعث کاهش استحکام لولا شده و پس مدتی لولای مونتاژ شده شکسته می ­شود. سایر عوامل ذیل  نیز میتواند بر کیفیت این محصول پس از مونتاژ تاثیر گذار باشد.

  1. تعداد لولاهای بکار رفته

 تعداد لولاهای بکار رفته در تولید یک پنجره تک حالته ارتباط مستقیمی با کیفیت آن پنجره دارد. چرا که کم بودن تعداد لولاها در یک پنجره تک حالته سبب می شود فشار وارده بر لولاها بیشنر از حد مجاز شود و این موضوع منجر به شکست لولا پس مدت کوتاهی شود. تعداد کافی لولا در پنجره دوجداره یو پی وی سی باعث می شود فشار و لنگر قسمت بازشو به تمامی لولاها تقسیم شود و کارایی پنجره برای دراز مدت تضمین شود.تعداد لولاهای بکار رفته بر اساس مساحت بازشو در نظر گرفته می شود اما برای یک لنگه پنجره دو جداره یو پی وی سی با شیشه دوجداره و عرض 700 میلمیتر مطابق شرایط ذیل خواهد بود:

  • از ارتفاع 400 الی 1000 میلیمتر 2 عدد لولا.
  • از ارتفاع 1000 الی 1600 میلمیتر 3 عدد لولا.
  • از ارتفاع 1600 الی 2000 میلمیتر 4 عدد لولا.
  • از ارتفاع 2000 الی 2400 میلیمتر 5 عدد لولا.
تناسب ابعاد لولای پنجره دوجداره با پروفیل یو پی وی سی

اگر ابعاد فنی لولای پنجره در بخش آکس یا مرکزیت با پروفیل یو پی وی سی مورد نظر همخوانی نداشته باشد پنجره هنگام بسته شدن حالتی فنری و کششی به خود گرفته و به سختی بسته می شود. به طبع نیروی وارد شده پس از بسته شدن لنگه پنجره تماماً به قسمت لولای پنجره وارد شده و سعی در جدا کردن لولا از پروفیل را دارد. تکرار این موضوع به مرور زمان سبب گسیختگی و شکست لولا از محل مونتاژ خود می ­شود. موضوعی که متاسفانه اغلب تولید کنندگان درب پنجره به آن اشراف نداشته و تمامی لولاها را به صورت یک کالای مشابه تصور می­ کنند. از این رو چنانچه در هنگام بسته شدن لنگه پنجره خانه خود با ای موضوع مقابله شدین حتما در اولین فرصت موضوع را با یک تکنسین فنی پنجره یو پی وی سی مطرح نمائید چرا که شکست لولای پنجره تک حالته در هنگام باز بودن بسیار میتواند خطرناک و حتی در صورت سقوط به روی یک فرد کشنده نیز باشد. بیشتر از 60 درصد تماس مشتریان با امدادپن در خصوص تعمیر و رگلاژ پنجره یو پی وی سی، مرتبط با شکست لولای پنجره­ های تک حالته می باشد.

لولای پنجره تک حالته

لولای پنجره تک حالته 75

  • زبانه مقابل اسپانیولت: در سیستم های درب و پنجره های یو پی وی سی زبانه که به زاماک پنجره نیز معروف است به عنوان مکمل اسپانیولت ­ها می ­باشد که با حرکت پیم اسپانیولت به پشت زبانه، پنجره عملا قفل می گردد. زبانه­ مکمل اسپانیولت که درصنعت درب و پنجره به اشتباه با عنوان زاماک اسپانیولت یا زاماک پنجره شناخته می شوند در دو نوع آکس 13 میلیمتر و آکس 9 میلیمتر وجود دارد که کاربرد آن برای درب و یا پنجره مشترک می ­باشد. در کیفیت یک زبانه مقابل اسپانیولت دو عنصر آلیاژ تشکیل دهنده و طراحی آن نقش ویژه ای را ایفا می کنند. بسیار شاهده هستیم که به علت استفاده از مواد اولیه نامرغوب در تولید زبانه اسپانیولت پنجره، این بخش از یراق آلات بعد از مدتی شکسته و بلا استفاده می ­شود. اگرچه تشخیص اینکه کدام یک از زبانه های مقابل اسپانیولت از مواد درجه یک ساخته شده باشند سخت است ولی وزن آن تا بسیار زیادی می­تواند دال بر با کیفیت یا بی کیفیت بودن آن باشد. ذکر این نکته ضروری است که شکستگی زبانه مقابل اسپانیولت پنجره صرفا به دلیل مواد اولیه نامرغوب یا شکل طراحی آن نبوده و گاهی به دلیل عدم رگلاژ پنجره یو پی وی سی نیز زبانه مقابل اسپانیولت تحت فشارهای مضاف قرار گرفته و شکسته می شوند. از این رو باید علت شکستگی این یراق بررسی شود چرا که در صورت عدم رگلاژ، قطعات جدید مونتاژ شده نیز به احتمال زیاد شکسته خواهند شد. فرایند تعویض زبانه مقابل یک اسپانیولت نیاز به دانش فنی خاصی نداشته و خودتان نیز میتوانید انجام دهید. کلیه زبانه های مقابل اسپانیولت ارائه شده توسط امدادپن در صورت مونتاژ توسط اکیپ فنی دارای ضمانت 2 ساله می باشند.

یراق پنجره یو پی وی سی دوحالته:

یراق پنجره دوحالته که در اصطلاح فنی به نام TILT & TURN نیز نامیده می­ شود. این یراق بدلیل اینکه دارای دو محور چرخش می باشد به نام یراق دو حالته شناخته می ­شود. بدلیل طراحی خاص و مکانیزم های در نظر گرفته بیش از 70 الی 80 درصد محیط پیرامونی لنگه پنجره دارای اسپانیولت می ­باشد و با توجه به تعداد بیشتر پیم های در نظر گرفته شده، یراق دوحالته نسبت به یک یراق تک حالته از ضریب عایق و امنیتی بیشتری برخوردار است. همچنین نوع لولاهای بکار رفته در مکانیزم های دوحالته پنجره به نحوی است که قابلیت رگلاژ داشته و در صورت نیاز پنجره دوجداره به رگلاژ ، قابلیت تنظیم یا رگلاژ تا حدود 3 الی 4 میلیمتر را دارد. زیبایی بخشی به دلیل استفاده از درپوش های پلاستیکی لولا متناسب با رنگ پروفیل، تبادیل هوایی با حالت بازشو 15 درجه از سمت فوقانی لنگه، سهولت در باز شدن هنگام نیاز به گردش هوای محیط بدون جابه جایی پرده، قابلیت تحمل وزن بیشتر از سایر ویژگی های یراق دو حالته می ­باشد. تمام جذابیت های یراق آلات دو حالته چه در تنوع بازشو و چه قابلیت رگلاژ پذیری آن و چه سایر موارد مشروحه بالا سبب شده که این یراق از طرفداران بیشتری نسب به یراق تک حالته برخوردار باشد. سعی داریم در این بخش نیز شما را با کلیات و اجزای تشکیل دهنده یراق آلات دو حالته تا حدودی آشنا کنیم. قیمت گذاری یراق آلات دو حالته بر حسب ست بوده و متناسب با ابعاد عرض و ارتفاع یراق آلات قیمت گذاری می شود.

  •  اسپانیولت ارتفاع دو حالته: اسپانیولت ارتفاع یراق دو حالته وظیفه قفل شدن پنجره و انتقال نیروی به سایر قطعات را  به عهده دارد. قطعه ای مشابه اسپانیولت تک حالته با این تفاوت که تسمه پشتی به دلیل دندانه دار بودن قابلیت انتقال نیرو به سایر اجزا را دارد. طبقه بندی اسپانیولت های تک حالته در هر برندی صرفا بر اساس محدوده قابل اجرا بوده و این محدوده به روی بدنه اسپانیولت حک می شود. به طور مثال حک عدد 1450-950 بدین معنی است که این اسپانیولت برای لنگه پنجره دوجداره از ارتفاع 950 تا 1450 میلمیتر قابل مصرف خواهد بود. برای سایر محدوده ها باید از سایز طبقه بندی های انجام شده استفاده کرد.

  •  اسپانیولت عرض و بازویی: این قطعه امکان بازشدن لنگه از سمت بالا یا همان جهت دوم را فراهم می کند. مکانیزم عرض و بازویی نیز همانند اسپانیولت ارتفاع دوحالته محدوده تعریف شده ای دارد که این محدوده به روی بنده آن حک شده است. این محدوده مونتاژ مربوطه به عرض لنگه پنجره خواهد بود. باید در هنگام خرید به آکس 13 یا 9 بودن عرض بازویی دقت کرد. نام دیگر اسپانیولت عرض بازویی قیچی دو حالته نیز می باشد.

  •  لولای بالای لنگه: به روی پروفیل لنگه پنجره و در قسمت فوقانی نصب می شود. گاهی ممکن است لولای بالای لنگه و مکانیزم عرض و بازویی به صورت یکپارچه ساخته شود. در صورت مجزا بودن لولای بالای لنگه توسط اتصالات خاص مکانیکی به مکانیزم عرض و بازویی مونتاژ می شود.

  •  لولای بالای قاب دو حالته : که به روی پروفیل چهارچوب (قاب یا میانی) مونتاژ می شود. در کنار لولای لای قاب نیز یک پیم مخصوص جهت اتصال به لولای بالای لنگه وجود دارد.

  •  لولای پایین لنگه دو حالته: به روی پروفیل لنگه پنجره و در قسمت تحتانی مونتاژ می شود. پیم های پشتی باعث میشود لولا پس از مونتاژ از استحکام بیشتری در برابر نیروهای وارد برخوردار باشد.

  •  لولای پایین قاب دو حالته: که با توجه به طراحی خاص نقش حرکت لولا در 2 جهت را به عهده دارد. قابل ذکر است مونتاژ تمامی لولا های یراق دو حالته میبایست توسط شابلون سوراخکاری مخصوص انجام گیرد.

  •  قطعه اتصال ال شکل بالا: نقش ارتباط بین مکانیزم عرض و بازویی و اسپانیولت ارتفاع را به عهده دارد. پیم در نظر گرفته شده نیز نقش قفل شدن پنجره را ایفا می کند.

  •  قطعه اتصال پایین اسپانیولت دو حالته: که نقش تکیه گاه لنگه هنگام باز شدن از بالا را به عهد دارد. همچنین زائده های آن باعث قفل شدن پنجره نیز می شود.

  •  درپوش پلاستکی لولا دوحالته : که به منظور افزایش زیبایی پنجره های دو حالته طراحی شده است. درپوش پلاستیکی لولای دو حالته غالبا در رنگ های سفید، قهوه ای، طوسی، طلایی و نقره ای موجود میباشد.

به این نکته توجه داشته باشید که تعویض قطعات یک یراق دو حاالته به هر دلیل و موضوعی، جایگزینی بایستی از قطعات همان برند قبلی باشد و در صورت استفاده از سایر برندها حتی در صورت مشابه بودن احتمال نقص در عملکرد مکانیزم دوحالته وجود خواهد داشت. اگرچه یراق آلات دوحالته پنجره های یو پی وی سی معمولا از استحکام و عمر مفید بالایی دارند و به سادگی معیوب نمی شوند اما لازم است قطعات متحرک آن هر یکسال یکبار توسط روغن های نیمه جامد مانند گریس، روغنکاری شود. سعی خواهیم کرد در مقالات بعدی به نحوه رگلاژ پنجره های دو حالته نیز به شکل کاملی بپردازیم .

یراق پنجره کشویی :

در پنجره های کشویی برخلاف پنجره های لولایی حرکت لنگه به صورت چرخشی نبود و لنگه سوار بر چرخ ها یا غلتک های کشویی بر یک مسیر مستقیم به سمت چپ یا راست حرکت می کند. با توجه به اینکه حرکت لنگه پنجره جهت باز و یا بسته شدن باید به سهولت انجام گیرد امکان استفاده از نوارهای درزبندی لاستیکی در پنجره های کشویی وجود نداشته و جهت آبندی از نوارهای مویی پرزدار استفاده می شود. از این رو ضریب عایق در پنجره های کشویی به مراتب کمتر از پنجره های دوجداره با سیستم لولایی می باشد. در مقابل در پنجره های کشویی با توجه اینکه در حرکت خطی لنگه، بار خمشی وجود ندارد میتوان پنجره هایی با ابعاد بزرگتر به نسبت سیستم لولایی را ساخت. لازم است بدانید که پروفیل های یو پی وی سی مورد نیاز جهت ساخت پنجره های کشویی، شکل کاملا متفاوتی با پروفیل های لولایی دارند و معمولا درای ابعاد بزرگتری نیز هستند از این رو ساخت پنجره کشویی در مقایسه با یک پنجره با سیستم لولایی هزینه بردارتر خواهد بود. چنانچه به اطلاعات بیشتری در بخش شناسایی پروفیل های کشویی نیاز دارید به مقاله آشنایی با پروفیل های یو پی وی سی در همین سایت مراجعه نمائید.

اگرچه شکل یراق آلات مصرفی درسیستم کشویی برای هر برند پروفیل متفاوت با سایر برند ها می باشد اما  کاربرد همه یراق آلات وجه مشترکی دارد که در اینجا به توضیحات مختصری برای هرکدام می پردازیم:

  •  ریل آلومینیومی : بستر و مسیر لازم برای حرکت لنگه کشویی به طرفین، توسط پروفیل ریل آلومینیومی ایجاد می شود. در پنجره های کشویی، ریل های آلومینیومی شکل های متفاوتی باهم دارند و امکان استفاده از یک ریل برای هر برندی وجود ندارد. طراحی ریل آلومینیومی باید به نحوی باشد که مقاومت و استحکام لازم در برابر وزن لنگه را دارا باشد. ممکن است ریل ها پس از مدتی استفاده تغییر شکل داده و یا آسیب دیده باشند که این موضوع ممکن است بعلت عدم همخوانی چرخ کشویی با ریل و یا معیوب شدن چرخ های کشویی باشد. قابل ذکر است ریل ها پس از مونتاژ قابلیت جداسازی داشته و امکان تعویض ریل قدیمی و آسیب دیده با یک نمونه جدید وجود دارد. ریل ها در شاخه های 6 متری و به روش اکسترود تولید و به بازار عرضه می شوند.

  • چرخ یا غلتک کشویی: چرخ های کشویی وظیفه تحمل وزن و نیز جابه جایی لنگه به روی پروفیل ریل آلومینیومی را به عهده دارند. چرخ های کشویی معمولا دارای دو عدد بلبرینگ هستند تا وزن بیشتری را بتوانند تحمل کنند. مکانیزم و طراحی غلتک های پنجره کشویی یو پی وی سی به شکلی می باشد که قابلیت رگلاژ چند میلیمتری را دارند. جنس چرخ های  پنجره کشویی می تواند از مواد پلیمری مثل پلی آمید یا فلزی از جنس برنج باشد. کارایی چرخ ها با تعداد دفعات باز و بسته شدن لنگه پنجره کشویی ارتباط مستقیم دارد و لازم است پس از مدت حدود دو الی سه سال تعویض گردد. قابل ذکر است تعویض چرخ کشویی پنجره دوجداره لازمه دمونتاژ یا بازگشایی لنگه است از این رو انجام این فرایند میبایست توسط افراد متخصص انجام گیرد. تعمیر و رگلاژ پنجره کشویی دوجداره یو پی وی سی شامل تعویض ریل پنجره دوجداره و …. از اهم فعالیت های امدادپن می باشد.

  •  نوار مویی پرزدار: همانطور که در بخش معرفی یراق پنجره کشویی اشاره کردیم در پنجره های کشویی امکان استفاده از نوار لاستیکی وجود ندارد و شرایط ایجاب می کند که از نوارهای مویی پرزدار استفاده شود. نوار مویی پرزدار نواری پلاستیکی می باشد که الیاف بسیار نازکی به روی آن اتصال داده شده است. تراکم پرز بکار رفته در میزان عایق پنجره های کشویی تاثیر مستقیم دارد. استفاده از نوارهای مویی با تراکم پرز پایین سبب انتقال آلودگی صوتی و سایر ذرات معلق به داخل خانه یا محل کار می شود. نوار های مویی پرزدار قبل از مرحله جوش پروفیل به روی لنگه پنجره مونتاژ می شود و پس از آن قابلیت جداسازی یا تعویض را ندارد. مشخصات نواری مویی مورد نیاز برای هر برند پروفیلی می تواند با برندی دیگر متفاوت باشد. مشخصات فنی نوارهای مویی شامل ابعاد عرض نوار پلاستیکی، ارتفاع پرز و تراکم پرز می باشد.

  •  اسپانیولت کشویی پنجره : اسپانیولت ها در پنجره های کشویی نیز همانند اسپانیولت های لولایی نقش قفل شدن پنجره را ایفا می کنند. تفاوت یک اسپانیولت پنجره کشویی با اسپانیولت پنجره لولایی در شکل پیم های قفل شونده آن می باشد. مشخصات فنی اسپانیولت های کشویی در بسیاری از موارد مشابه باهم می باشند و لازم است در هنگام خرید به سایز ارتفاع اسپانیولت که به روی آن حک شده اشاره کنید. اسپانیولت های کشویی نیز از سایز 400 میلیمتر شروع و به سایز 2200 ختم میشوند. در اسپانیولت های کشویی نیز لازم است قطعات متحرک آن هر یکسال یکبار توسط گریس ها روانکاری گردد.

  •  زبانه مقابل اسپانیولت کشویی یا زاماک کشویی: زبانه مقابل کشویی نیز مکمل اسپانیولت کشویی می باشد. شکل آن با مکمل اسپانیولت لولایی کاملا متفاوت است. زبانه مقابل پنجره کشویی یا همان به اصطلاح زاماک پنجره کشویی می تواند اشکال متفاوتی داشته باشد. جنس اغلب آنها از زاماک یا فلز آهنی میباشد که به روی پروفیل قاب کشویی مونتاژ می شود. به ندرت اتفاق می افتد که یک زبانه کشویی شکشته یا آسیب ببیند اما در صورت نیاز قابلیت تعویض و جایگزینی دارد.

  • دستگیره پنجره کشویی: دستگیره پنجره کشویی نیز مانند دستگیره پنجره لولایی نقش اهرم باز و بسته نمودن لنگه را به عهد دارد. در پنجره های کشویی امکان استفاده از دو نوع دستگیره اهرمی ساده و دستگیره هم سطح وجود دارد. دستگیره پنجره هم سطح کشویی یا پنهان این مزیت را دارد که پس از قفل شدن کاملا با سطح پروفیل مماس شده و مشکلی در باز و بسته شدن پرده های کرکره ای ایجاد نمی کند. شیار و نشینگاه هر یک از دستگیره پنجره های کشویی نمایش داده شده باهم متفاوت است و امکان جابه جایی پس ساخت پنجره وجود ندارد.

  •  درپوش پلاستیکی پشت لنگه کشویی: قطعه ای پلاستیکی که به منظور افزایش ضریب امنیت پنجره کشویی در مقابل سرقت و همچنین جلوگیری از لرزش پنجره هنگام وزش باد، به روی پروفیل کاور پشت لنگه کشویی مونتاژ می شود. خروج لنگه کشویی به منظور رگلاژ یا تعمیرات لازمه آن است که درپوش پلاستیکی پشت لنگه کشویی دمونتاژ گردد. شکل درپوش پلاستیکی پشت لنگه کشویی نیز برای هر برند پروفیلی متفاوت بوده و در رنگ های سفید، قهوه ای و طوسی قابل خرید است. درپوش پلاستیکی پشت لنگه کشویی وظیفه جلوگیری از خروج کاور پشت لنگه را نیز به عهده دارد.

  •  قطعه عایق قاب کشویی: فضای باز بین لنگه کشویی و قاب کشویی پس از بسته شدن لنگه پنجره توسط قطعه عایق قاب کشویی تک ریل مسدود می شود تا مانع از ورود هر نوع آلودگی به داخل شود. این قطعه شیارهایی به روی خود دارد که نواری مویی پرزدار به روی آن مونتاژ میشود تا بحث عایق بندی به خوبی اجرا شود. هر لنگه پنجره کشویی به دو عدد قطعه عایق قاب کشویی نیازمند است. جنس قطعه عایق قاب کشویی تک ریل از پلاستیک است و توسط پیچ به روی شیار پروفیل قاب مونتاژ می شود.

طرح های قابل ساخت پنجره کشویی

حال که با اجزای یراق آلات پنجره های کشویی آشنا شدین، با طرح های قابل اجرا در ساخت پنجره های کشویی نیز شما را آشنا می کنیم. سوالی که برای خیلی از خریداران پنجره دو جداره یو پی وی سی پیش می آید این است که چه نوع طرح و اشکالی در ساخت پنجره کشویی دوجداره قابل اجرا است؟ ما تمام طرح هایی که قابلیت اجرایی دارد را به شما معرفی میکنیم.

طرح شماره 1  پنجره دو لنگه بازشویی سیستم پروفیل کشویی تک ریل : یکی از پرمصرف ترین سیستم های پنجره های کشویی، سیستم قاب تک ریل میباشد که در این پنجره ها به دلیل جداسازی توسط پروفیل میانی ضریب عایق به نسبت جفت ریل بهینه تر می باشد.

طرح شماره 2 پنجره دو لنگه بازشو جفت ریل: در این سیستم هر دو لنگه قابلیت حرکت داشته ولی به دلیل اینکه پنجره ساخته شده منافذ بیشتری دارد، ضریب عایق به نسبت سیستم کشویی تک ریل کمتر میباشد.

طرح شماره 3 پنجره سه لنگه بازشو جانبی: دو لنگه در طرفین قابلیت حرکت به قسمت میانی را دارد. بهتر است تقسیم بندی ابعاد به شکلی انجام گیرد که هر دو لنگه فضای کافی برای باز شدن را به طور همزمان را داشته باشند.

طرح شماره 4 پنجره سه لنگه بازشو میانی: که صرفا با استفاده از میانی خاص تک ریل قابلیت ساخت را دارد.

طرح شماره 5 پنجره چهار لنگه بازشو میانی: در این سیستم هر لنگه به سمت کناری خود حرکت کرده و پنجره یا درب پس باز شدن فضای بیشتری به منظور تردد را در اختیار می گذارد. پس از بسته شدن نیز هر دولنگه قفل و در جای خود ثابت می شوند.

طرح شماره 6 پنجره چهار لنگه بازشو کناری: که همانند پنجره سه لنگه بازشو جانبی میباشد با این تفاوت که قسمت میانی توسط پروفیل مولیون به دو قسمت تقسیم شده است.

طرح شماره 7 پنجره کتبیه دار : در پنجره های کشویی به واسطه استفاده از میانی تک ریل، امکان تولید پنرج های کشویی کتیبه دار نیز فراهم شده است. میتوان کتبیه پنجره در قسمت تحتانی پنجره یا در قسمت فوقانی پنجره باشد. چنانچه کتبیه در قسمت تحاتی باشد بایستی با استفاده از پروفیل هایی عمودی، مقاومت خمشی پروفیل کتیبه را تقویت کرد. تمامی طرح های زیر شامل پنجره های کشویی کتیبه دار میباشد و امکان ساخت آنها تمام وجود دارد.

امیدوارم مطالب این بخش شما را در انتخاب مناسب یک پنجره دو جداره به خوبی راهنمایی کرده باشد. تمامی متون و اطلاعات این مقاله به منظور افزایش دانش فنی شما عزیزان توسط ادمین وب سایت امدادپن مجری تعمیر و رگلاژ پنجره های یو پی وی سی نگارش شده است. هرگونه نقل مطلب یا مطالب بدون درج منبع مجاز نمیباشد.

نحوه بازکردن یا دمونتاژ دستگیره پنجره یو پی وی سی

نحوه بازکردن یا دمونتاژ دستگیره پنجره یو پی وی سی

گاهی لازم است دستگیره پنجره مونتاژ شده به روی پنجره یو پی وی سی به دلیل بی کیفیت بودن تعویض گردد. در این فیلم کوتاه سعی کردیم نحوه دمونتاژ یا بازگشایی دستگیره پنجره یو پی وی سی را نمایش دهیم. امیدواریم این فیلم بتواند برای شما راهگشا باشد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم